Баскетболният видински клуб Видабаскет се завръща в държавния шампионат с

...
Баскетболният видински клуб Видабаскет се завръща в държавния шампионат с
Коментари Харесай

Видабаскет се завръща с мъжки отбор и подрастващи във всички възрасти

Баскетболният видински клуб Видабаскет се завръща в държавния шампионат с мъжки тим и тимове от всички възрастови групи, заяви за Българска телеграфна агенция Калин Лозанов, новият ръководител на Видабаскет. Той посочи, че е направил всичко допустимо от идния сезон 2022/2023 Видин още веднъж да се върне на баскетболната карта на България с мъжки тим.

От началото на пандемията за два сезона Видабаскет прекрати присъединяване си при мъжете, напомнят от управлението на клуба. Първенството във втория ешалон се преобразува в Българска баскетболна лига (ББЛ) с три групи (А,Б,В) в четири района – Запад, Център, Изток и Юг. Играе се по нова система: в западната група главно в София, а в централната група – на шампионати. Общо 83 тима от 36 града ще вземат участие в ББЛ през сезон 2022-2023. Видабаскет ще взе участие в група Център дружно с тимовете на Чавдар Троян, Дунав Русе, Чардафон Габрово, Локомотив Горна Оряховица и Ударникъ.

Първенството ще започва през месец октомври, а подготовката на Видабаскет ще стартира при започване на септември, посочи Лозанов. През тази година ще се разчита напълно на юношите на клуба и няколко по-опитни състезатели от видинската баскетболна школа.

Биоферма " Покрайна " е главният спонсор на Видабаскет, само че се водят договаряния и с други компании, като извънредно доста ще се разчита и на помощта от Община Видин, добавя Лозанов. Проведена е среща и с Коста Илиев – лицето на видинския баскетбол, който от години работи в централа на Световната баскетболна федерация. С него са разисквани хрумвания за съдействие и бъдещи начинания.

Успоредно с мъжкия тим, в шампионата през този сезон Видабаскет ще взе участие и с всички възрасти при подрастващите в мъжкото направление - момчета до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 години. При подрастващите Видабаскет взе участие в район Рила с далечни пътувания до Самоков, Благоевград, Перник, Кюстендил, Своге, Ботевград, което също по този начин ще изисква голям финансов запас, сподели още ръководителят на Видабаскет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР