Баскетболният отбор на Берое (Стара Загора) постигна чудесен успех над

...
Баскетболният отбор на Берое (Стара Загора) постигна чудесен успех над
Коментари Харесай

Блестящ Павел Маринов поведе Берое към успех над Ямбол

Баскетболният тим на Берое (Стара Загора) реализира превъзходен триумф над рисковия отбор на Ямбол в дуел от 21-ия кръг на НБЛ. Момчетата на Любомир Минчев записаха седмата си победа за сезона откакто посетител в зала " Диана " и по този метод се връщат на победния път след провалянето от Академик (Пловдив) преди седмица.

Така Берое прогресира с едно място в класирането и още веднъж се изкачва до четвъртата позиция, която до момента беше владеене на Академик. Старозагорци са с актив от 7-6, до момента в който Ямбол е с баланс 4-9 и към момента стои на 7-ата позиция в подреждането на отборите.

Още в първата четвърт Ямбол даде индикации, че възнамерява да скапе вечерта на Берое. Домакините поведоха с цели 9 точки в откриващата четвърт при 28:19, само че обстановката на паркета в зала " Диана " се обърна в границите на вторите 10 минути. В тях гостите демонстрираха по-добра игра и излязоха напред в резултата с 4 точки, а в третата четвърт заралии доближиха и до 12 точки преднина при 53:65. Ямбол се опита да сътвори поврат в края на последния интервал, само че Берое не разреши нещо сходно да се случи и си потегли с триумфа.

Николай Стоянов приключи като най-резултатен за спечелилите с 16 точки. Брейди Роуз вкара 15 от пейката, Павел Маринов се завърна в родния си град и остана доста покрай свръхестествен " трипъл-дабъл " с 14 точки, 12 битки и 9 асистенции, а Дерик Джийн, Джими Гавин и Седариън Рейнс означиха по 11 точки.

Уили Атууд вкара 20 точки за Ямбол, Ерик МакГил наниза 19 и направи 5 асистенции, а Евгени Василев остана с 1 точки и 5 завършващи подавания.

Снимка: Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР