Баскетболните отбори на Барселон и Фенербахче постигнаха победи в мачовете

...
Баскетболните отбори на Барселон и Фенербахче постигнаха победи в мачовете
Коментари Харесай

Победи за Барселона и Фенербахче в Евролигата

Баскетболните тимове на Барселон и Фенербахче реализираха победи в мачовете си от 20-ия кръг на Евролигата.

Каталунците завоюваха гостуването си на Баскония с 85:78 точки в испанския конфликт на кръга.

Първата четвърт в зала " Фернандо Буеса Арена " бе равностойна и най-резултатна, като и двата отбора означиха по 28 точки. Домакините построиха задатък от 4 точки при резултат 28:24. Гостите бързо стигнаха до поврат и на почивката към този момент водеха със 7 - 47:40.

След паузата възпитаниците на Шарунас Ясикевичус поддържаха комфиртен задатък до края на конфликта и справедливо се поздравиха с успеха.

Най-резултатен бе Тадас Седкерскис от отбора на домакините с 16 пункта.

Барселона заема 3-ата позиция в класирането с актив от 13 победи и 7 загуби. Баскония се намира на 7-ото място в подреждането с 11 триумфа и 9 провали.

В различен мач от вечерта Фенербахче се наложи над Монако с 98:94 след продължение.

И двата тима си означиха по 20 точки през първата четвърт. Впечатляваща серия от 11 следващи точки даде задатък от 13 пункта за френския отбор. Играчите на Димитрис Итудис съумяха да се върнат в срещата и преди последната част резултатът бе 60:60. Турският гранд поведе с 84:76, само че гостите реализираха серия от 8 точки, с цел да си обезпечат продължение. Джон Браун изравни резултата при оставаща към една секунда до края на постоянното време.

В спомагателните пет минути Найджъл Хейс-Дейвис отбеляа значими точки, преди Марко Гудурич да означи наказателните си удари, с цел да подпечата триумфа за домакините в зала " Юлкер ".

Макар Майк Джеймс да бе най-резултатен със своите 23 точки, той не съумя да помогне на гостите да избегнат провалянето.

Фенербахче е втори с 13 победи и 7 загуби. Лидерът Реал Мадрид има същия брой победи, само че е с мач по-малко. Монако е 4-и с 12 триумфа и 8 провали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР