Бащата на певицата Тита - Милен Пенчев, вече не заема

...
Бащата на певицата Тита - Милен Пенчев, вече не заема
Коментари Харесай

След скандала с фалшивите пенсии: Бащата на Тита остана без работа

Бащата на певицата Тита - Милен Пенчев, към този момент не заема поста началник на Национален осигурителен институт - Силистра, твърди " България Днес ". Информацията беше публично доказана от институцията в дунавския град. На мястото на Пенчев от няколко месеца е назначено друго лице. Държавният чиновник бе с обвиняване за издаване на подправени документи за приемане на висока пенсия. Въпреки че съдът го върна на мястото му, таткото на Тита въпреки всичко към този момент не извършва длъжността след абсурда, в който се набърка. Според негови близки от града Пенчев се пробва да стартира личен бизнес, само че случилото се още хвърля отрицателна сянка върху името му. Той надали би почнал друга държавна работа, по тази причина единствена опция остава да се насочи към частния бранш, само че и там среща значително спънки.

" Скандалът доста се раздуха, а Силистра е дребен град. Никой не би тръгнал да прави общ бизнес с таткото на Тита, с цел да си няма проблеми ", споделят някогашните му сътрудници. Бащата на Тита бе задържан с още 10 души преди четири години при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и полицията в Силистра. Обвинението към арестуваните бе за източване на пари от държавния бюджет, като са облагодетелствани хора, които са желали да получават оптималната пенсия.

Говорителят на профилираната прокуратура Сийка Милева разясни тогава, че " услугата " се заплащала от самата стойност на отпуснатите пенсии. Дебитните карти на пенсионерите оставали в членовете на групата до издължаване. Пострадалите са подписвали и пълномощни, с които участниците в схемата персонално посещавали пощенските клонове, от които са теглили самите пенсии. С тези отбелязвания чиновниците знаели, че това са близки до шефа хора. По този метод самите пенсионни досиета се изготвяли по-бързо и безпроблемно, не се правили нужните инспекции.

Директорът на Национален осигурителен институт – Силистра, диктувал по телефона на началничката на отдел " Отпускане на пенсии " персонални данни на лица, които са желали да получават пенсии. Тя е записвала на записка абревиатурата: СМЧ - Пенчев - т.е. " Силно мой човек - Пенчев ". Впоследствие Специализираната прокуратура със свое разпореждане анулира всички ограничения по отношение на Пенчев и го върна на работа като шеф на Националния застрахователен институт (НОИ) в Силистра.

" По мотив на всичко, което се изписа по мой адрес и по адреса на моето семейство през последните няколко дни, мисля, че е време и аз да изразя своята позиция. Първо, не мисля, че е редно медиите да замесват моето име с това на татко ми за сензация . Второ, аз и всички негови близки сме озадачени по какъв начин човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за осъществена незаконна активност от трети лица, е арестуван точно за това ", избухна след абсурда Тита, която поддържа родителя си от самото начало.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР