Баща на ученик, убит през 2018 г. по време на

...
Баща на ученик, убит през 2018 г. по време на
Коментари Харесай

Баща на застрелян американски ученик се покатери върху кран Белия дом, за да протестира срещу насилието с огнестрелни оръжия в САЩ

Баща на възпитаник, погубен през 2018 година по време на една от най-тежките стрелби в американско учебно заведение, през днешния ден се покатери на кран покрай Белия дом, с цел да призове американския президент Джо Байдън да работи против огнестрелните оръжия, съобщи Франс прес.

"45 000 души бяха убити с огнестрелни оръжия, откогато вие отговаряте за тази страна ", се четеше на огромен транспарант, който разпъна Мануел Оливър (на основната снимка) от крана, на който той се покатери в центъра на американската столица. На транспаранта имаше и рисунка на сина му, погубен навръх същата дата преди четири години.

На 14 февруари 2018 година някогашен възпитаник на гимназия в Паркланд във Флорида влезе в учебното заведение с полуавтоматично оръжие и простреля 17 души. Ранени бяха петнайсетина.

Днес в деня на трагичната годишнина за семейство Оливър майката на убитото момче придружаваше във Вашингтон бащата. Тя застана до крана на който се бе качил брачният партньор й, и показа пред публицистите, събрали се там, че към момента усеща болката поради мъртвото си дете. "

Усещам я на всички места, само че това ни кара да създадем нещо против огнестрелните оръжия ", сподели Патриша Оливър, до момента в който в последна сметка брачният партньор й реши да слезе от крана. После той беше арестуван от полицията.

През декември двойката прекара три седмици пред Белия дом, с цел да изиска среща с президента Байдън, само че най-после с тях се срещна единствено негов консултант. "От тогава нищо не се е случило ", споделя Патриша.



"Днес с протестната демонстрация на Мануел Оливър стартира и акция, която цели да покаже в действително време какъв брой души умират в Америка поради насилието, породено от огнестрелни оръжия ", разяснява Патриша.

"Президентът Байдън не беше на висотата на промените за огнестрелните оръжия, които той даде обещание по време на предизборната си акция ", се споделя на уеб страницата на новата акция, наречена Shock Market.

Днес пък Белият дом разгласява изказване, в което се споделя, че Байдън се моли за жертвите и техните фамилии.

"Спомняме си за тези, които умряха в Паркланд, и заставаме до американците във всяко кътче на страната, до тези, които са изгубили техен непосредствен поради насилието с огнестрелно оръжие ", се споделя в изказването. В него това принуждение се дефинира като пандемия.

Нападението в Паркланд породи протестно придвижване в Съединени американски щати, което имаше исторически мащаби. Но съответни мощни ограничения от страна на управляващите не бяха взети, по-специално поради въздействието на американското оръжейно лоби в Конгреса.

Откакто пристигна на власт, Байдън не съумява да прокара огромен закон в тази тенденция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР