Баща и дъщеря от Видин участват в експедиция за покоряването

...
Баща и дъщеря от Видин участват в експедиция за покоряването
Коментари Харесай

Баща и дъщеря от Видин участват в експедиция за покоряването на планината Кения в помощ на деца с албинизъм

Баща и щерка от Видин вземат участие в експедиция за покоряването на планината Кения в помощ на деца с албинизъм. Мартин Петров и щерка му Кристина през вчерашния ден стартираха необикновето си пътешествия в Кения и то би трябвало да приключи на 2 септември, сподели особено за " Фокус “ Мартин Петров, който взе участие в доста благотворителни самодейност. Той добави, че задно с  щерка си ще покорят връх Кения, вторият по височина връх в Африка. Убеден е, че ще съумеят тъй като изкачването и самата им задача и благородна идея е знак на издръжливостта, постоянството и забележителната мощ на груповите старания. Те посвещават своята експедиция в помощ на децата с албинизъм, допълни инж. Петров, който е изпълнителен шеф на видинската българо - немска компания " Технически съставни елементи България “ и член на Лайънс клуб придвижването. Лайънс клуб " Дунавски братя ", клон на Лайънс клуб " Огледало " - Плевен и Лайънс клуб " Олимпиец " - Плевен, се гордеят с самодейността на своя създател и секретар на клуба, MJF Мартин Петров, прецизират от клуба. Като представители на България в това благородно начинание, те се стремят освен да покорят върховете на планината Кения, само че и да се допрян до живота на децата с албинизъм, които имат потребност от поддръжка и грижа.

Мартин добавя, че в някои райони на Африка децата с албинизъм са изправени пред сериозна опасност, защото са преследвани поради елементи от тялото си, за които се счита, че носят разцвет, благополучие и шанс. Lions International, известна организация с нестопанска цел, ангажирана с филантропични дела, с горделивост разгласи най-новото си начинание в границите на идеята #Kili4Kids, написа на своята Facebook страница Мартин Петров. Това амбициозно начинание включва подчинение на планината Кения за повишение на осведомеността и за набиране на средства с крайната цел да се сътвори несъмнено леговище и благоприятни условия за обучение за деца с албинизъм в Танзания.

Кристина е 13 годишна и ще бъде тази година ученичка в осми клас на видинската математическа гимназия. Тя обича плуването, провокациите, рисува и танцува. Има по-малка сестра 11- годишната Илина, споделя тяхната майка Райна Петрова и стиска палци задачата на брачна половинка и щерка й в Кения да е сполучлива и да премине без проблеми. Кристина има вяра, че със своето присъединяване в това предизвикателство в самодейността Kili4Kids ще се даде по-голяма публичност на злополучната действителност, пред която са изправени децата с албинизъм в Куния и ще се наберат средства за основаване на несъмнено леговище, предпазващо ги от употреба. Както татко ми Матин постоянно споделя, " въпреки че не всички можем да изкачваме планини, сигурно всички дружно можем да променим света ", споделя Кристина.

Видинчанинът Мартин Петров през м.г. покори най-високата точка в Африка още веднъж с благотворителна цел. На връх Ухуру (Килиманджаро)- 5895 м., Петров вдигна българското знаме и флагът на Лайънс клубовете на 17 февруари в 9:30 ч. локално време. Петров в своята поредна експедиция м.г. реализира още една фантазия - да покори най-високата точка на Африка - връх Килиманджаро. Експедицията му бе с благотворителна идея " Килиманджаро за деца “ или “Kili For Kids ", част от интернационалната самодейност на Фондацията към международната организация на Лайънс клубовете (LCIF) " Kilimanjaro for Kids ", а задачата е да се съберат средства за създаване на образователен център за деца-сираци и със самотни родители в Кения.

Lions International неуморно се стреми да усъвършенства живота на децата по целия свят, подкрепян от своята благотворителна част, Международната фондация на Лайънс клубовете (LCIF). Като се концентрира върху образованието и опазването на здравето, организацията се стреми да прекъсне цикъла на бедността и да култивира по-светло бъдеще за тези млади мозъци. Средствата, насъбрани посредством акцията #Kili4Kids, ще бъдат непосредствено ориентирани към основаване на учебно заведение, обзавеждане на просветителни запаси, към обезпечаване на главен достъп до опазване на здравето за деца с албинизъм.

Lions International насочва гореща покана към представителите на медиите, авторитетни лица и бранители от всички сфери на живота - да се обединят в тази похвална идея. Заедно нашите взаимни старания имат силата да доведат до дълбока смяна в живота на онеправданите деца в Кения, показват от акцията #Kili4Kids.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР