Басейнова дирекция Черноморски район“ и РИОСВ-Варна ще отбележат Световния ден

...
Басейнова дирекция Черноморски район“ и РИОСВ-Варна ще отбележат Световния ден
Коментари Харесай

Съвместни инициативи за Деня на влажните зони ще има във Варна и Шабла

Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ и РИОСВ-Варна ще отбележат Световния ден на влажните зони с открити уроци пред възпитаници.

На 29 януари от 12 часа ще бъде извършен интерактивен урок с възпитаници от III-те класове при ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “. Експерт по биоразнообразие ще опише за ролята на влажните зони към Варна, ще показа присъщи типове птици и растения и ще предизвика децата за полемика във връзка тематиката на тазгодишното мото: „ Влажните зони и устойчивото градско бъдеще “.

Учениците от клуб „ Млад природолюбител “ към Общински детски комплекс в Шабла ще посетят Зеления учебен център на 2 февруари от 13 часа. Те ще покажат знанията си за животинския и растителния свят в Дуранкулашко и Шабленско езеро.

Световният ден на влажните зони се празнува всяка година на 2 февруари. Избира се тематика, която подчертава върху избрана жизненоважна функционалност на влажните зони. Целта през 2018 година е да се увеличи отговорността на обществото за смисъла на влажните зони в обезпечаването на стабилно градско бъдеще.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР