Басейнова дирекция Черноморски район“ и Регионалната лаборатория към ИАОС във

...
Басейнова дирекция Черноморски район“ и Регионалната лаборатория към ИАОС във
Коментари Харесай

Експерти от БДЧР и Регионалната лаборатория ще отбележат заедно Световния ден на околната среда

Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда във Варна ще отбележат Световния ден на околната среда – 5 юни с пробонабиране на морски води и въздух при започване на летния туристически сезон. Двете мобилни лаборатории ще се намират пред хотел „ Боряна “ в к.к. „ Албена “ в 10 часа. Водните проби ще бъдат изследвани с експресни способи и ще дефинират на място качественото положението на водите на Черно море в зоните за къпане.

От 10 часа специалисти ще почистят региона на Южния плаж във Варна, наоколо до вълнолома. На посетителите в Морската градина ще бъдат раздадени осведомителни брошури.

„ Да победим замърсяването с пластмаси ” е тематиката на Световния ден на околната среда ‘2018, която насочва вниманието и приканва всички да се замислим по какъв начин можем да променим всекидневието си, с цел да понижим вредите от замърсяването с пластмаси върху околната среда, дивата природа и нашето лично здраве.

Световният ден на околната среда – 5 юни е най-мащабното събитие, проведено за първи път през 1972 година и отдадено на отбраната на природата. Тази година хазаин е Индия, която избра тематиката на деня и ще бъде в центъра на всички международни начинания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР