Бързото хранене и депресията са по-свързани помежду си, отколкото предполагате.

...
Бързото хранене и депресията са по-свързани помежду си, отколкото предполагате.
Коментари Харесай

Как консумацията на вредна храна е свързана с депресията

Бързото хранене и депресията са по-свързани между тях, в сравнение с допускате. Всъщност храната е тясно обвързвана с настроението. Ето за какво постоянно би трябвало да залагаме на здравословния метод на живот.


Преди да се срещнем изцяло с тематиката, би трябвало да отбележим, че един от стълбовете на здравословното хранене е разнообразието. В този смисъл е значимо да се усили спектърът от употребявани храни.

Една от характерностите на бързото хранене е съществуването на добавки и транс-мастни киселини вътре. И двата детайла са способни да причинят възпалителни процеси. 


Тези липиди могат да усилят шанса от развиване на атеросклероза и други комплицирани патологии. Трябва да се означи, че в основата на доста от депресивните процеси стоят възпаленията. От това се предизвиква и стресът, който основава добра почва за развиване на психични проблеми.

В този смисъл е значимо да се усили приема на всички тези хранителни субстанции, които могат да имат противоположен резултат, като ненаситени липиди или антиоксиданти. Те се съдържат основно в рибата и зеленчуците.

В допълнение, бързото хранене е в положение да генерира нездравословно влияние върху микробиотата . Доказано е, че има тясна връзка сред червата и мозъка.

В този смисъл, увреждане на микробиотата може да усили броя на токсичните съединения, които доближават до мозъка, обуславяйки неговите функционалности. Оттук нататък се усилва рискът от меланхолия или тревога, както и други патологии, свързани с смяна в настроението.

Бързото хранене влияе по този метод заради съществуването на добавки, трансмазнини и елементарни захари. Тези субстанции могат да понижат биоразнообразието на бактериите, които населяват червата, като също по този начин затрудняват храносмилателните процеси.

В допълнение към казаното би трябвало да се има поради, че бързото хранене може да повлияе отрицателно на спортните достижения.

Доказано е, че практикуването на физическа интензивност е един от най-хубавите способи за отбягване на депресията, дружно с положителната отмора.

Въпреки това, с цел да се справите добре по време на подготовка, е належащо да се храните вярно. Трябва да се употребяват качествени хранителни субстанции, които да могат да действат като енергиен субстрат. В допълнение, е значимо да включите положително количество антиоксиданти в режима си, с цел да избегнете натрупването на свободни радикали в тъканите.


За страдание бързото хранене има тези характерности , заради което се смята за нездравословно за здравето и работоспособността. Може даже да усили възприятието на отмалялост. Трябва също по този начин да подчертаем, че тази храна е изцяло лишена от витамин D - хранително вещество, което е обвързвано с поддържането на мускулната мощ и намаляването на риска от скъсване на мускулни фибрили.

Както видяхте, връзката сред бързото хранене и депресията е доста тясна. Това не значи, че в случай че един ден ядете ултрапреработена храна, неотложно ще настъпят промени в тялото и настроението ви, само че значи, че е належащо да избягвате ежедневната ѝ консумация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР