Бързите вечери са най-харесвани от работещите домакини. Те им позволяват

...
Бързите вечери са най-харесвани от работещите домакини. Те им позволяват
Коментари Харесай

Вечеря за 30 минути: Пица от кайма, от която ще си оближете пръстите

Бързите вечери са най-харесвани от работещите домакини. Те им разрешават да сервират на трапезата домашно приготвена храна и да не лишават фамилията си от усет, който не може да се съпостави с нищо друго.

Ще ви споделим рецепта за една „ пица ” от кайма, чието подготвяне лишава тъкмо 30 минути. Докато се усетите, към този момент ще имате тава, ухаеща необикновено на плота.
Ето и продуктите, които е нужно да си набавите:
• 250 гр.кайма;

• 250 гр.картофи;

• 1 бр.яйчен жълтък;

• 1 с.л.олио;

• 1/4 ч.л.сол;

• 1 щипка черен пипер млян;
 Идея за бърза вечеря: Ароматно пиле Идея за бърза вечеря: Ароматно пиле
Пилешкото месо е може би най-предпочитаното за готвене. То е по-здравословно, уместно за диети, а има и голямо многообразие от рецеп...

• 1/4 ч.л.чубрица;

• 2 с.л.галета;

• 50 гр.сирене краве.
Как се подготвя тази необикновено вкусна пица с кайма:
Най-напред се заемете с картофите. Обелете ги, измийте ги и започнете да ги настъргвате. Когато приключите, пробвайте добре да изцедите непотребната вода от тях.

 Впечатлете гостите си с съвършената вечеря! Впечатлете гостите си с съвършената вечеря!
Поканили сме посетители, с които не сме се виждали от дълго време и нямаме самообладание да ни посетят. Или ще идва някой значим за нас човек в професион...

Към картофената примес прибавете каймата, наситнения лук, жълтъка, олиото, 1 с.л. галета и подправките от листата. Започнете да месите каймата.

Накрая прибавете част от настърганото или натрошено сирене и разбъркайте деликатно. Можете да изпечете в кръгла или правоъгълна тавичка, авансово покрита с хартия за печене. Най-отгоре поръсете с галета.

Печете в авансово загрята фурна на 180 – 200 градуса. Когато вашата вечеря хване златиста коричка, е време да извадите тавата от фурната.

Това е моментът, в който да добавите и останалата част от натрошеното сирене. Нарежете на порции и сервирайте с пресни зеленчуци или друго по ваш избор.

Ето ви една вкусна, лесна и бърза вечеря, чието подготвяне няма да ви отнеме повече от 30 минути. Да ви е вкусно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР