Бързата намеса на полицаи от Долни Дъбник спаси живота на

...
Бързата намеса на полицаи от Долни Дъбник спаси живота на
Коментари Харесай

Полицаи от Долни Дъбник спасиха живота на млад шофьор с болно сърце

Бързата интервенция на служители на реда от Долни Дъбник избави живота на млад мъж, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В ранния следобяд на съботния ден на основния път сред селата Горни и Долни Дъбник мъж, движещ се с колата си зад полицейски патрул, няколко пъти подал светлинни сигнали. Униформените спрели, а зад тях спряло и аудито.

Шофьорът споделил на полициите, че изпитва стягане и мощни болки в гърдите и търси подпомагане, тъй като не може да продължи да кара. Патрулиращите служители на реда Ценков и Вълкадинов реагирали неотложно - уведомили за случая в районното ръководство, единият поел ръководството на аудито, а другият пилотирал начело с патрулката.

За 7 минути те транспортирали 22-годишния мъж до болница в Плевен, където той е диагностициран със сериозен сърдечен проблем и е настанен за лекуване. Според мнението на медиците бързото отклоняване на пациента за оказване на профилирана помощ е избавило живота му.

Младши автоконтрольор Ценко Ценков - чиновник на районно управление (на МВР) - Долни Дъбник, и служител на реда Ангел Вълкадинов - лидер на патрулен автомобил, са препоръчани за награждаване, допълват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР