Барселона успя да надвие и Атлетик (Билбао) с 1:0 като

...
Барселона успя да надвие и Атлетик (Билбао) с 1:0 като
Коментари Харесай

Важен успех за Барса в Билбао

Барселона съумя да надвие и Атлетик (Билбао) с 1:0 като посетител, с което си върна задатъка от 9 точки пред Реал Мадрид преди дербито сред двата гранда идната неделя (19 март) на " Камп Ноу ". Рафиня осъществя единствения гол за триумфа на каталунците в среща от 24-тия кръг на Ла Лига, играна пред препълнения “Сан Мамес ”.

Три минути преди края на постоянното време попадение на Иняки Уилямс от Атлетик не беше прието, тъй като реферите решиха, че секунди по-рано съотборникът му Икер Муниаин прави нарушаване, помагайки си с ръка при единоборство с Френки де Йонг.

За Барса това е победа №11 с 1:0 през сезона във всички шампионати. Тя не пристигна по никакъв начин елементарно, като гостите несъмнено имаха и шанс. Баските удариха две греди, вратарят Марк-Андре тер Стеген отново избави няколко чисти положения, а в края Жул Кунде и Маркос Алонсо подложиха телата си, с цел да спасят мрежата на Барса.

Севиля завоюва изключителна значима победа против Алмерия с 2:1 в мач от 25-ия кръг, който се трансформира в нещо като дерби на дъното на класирането на испанското състезание по футбол. 

Андалусийците демонстрираха темперамент и съумяха да създадат цялостен поврат, откакто изоставаха в резултата с 0:1.

Серхио Акиеме даде задатък на отбора на Алмерия още във втората минута след асистенция на Алехандро Посо. Домакините съумяха да изравнят в добавеното време на първата част с гол на Лукас Окампос от дузпа.

Ерик Ламела вкара победния гол за Севиля в 73-ата минута. В последните секунди още веднъж Ламела имаше опция да означи и трето попадение за Севиля, само че вратарят Фернандо Мартинес предугади шута му и съумя да избави.

Точките бяха извънредно значими за Севиля, който съумя да се вдигне до 13-о място в класирането, като завоюва цели 5 позиции. Алмерия остава на предпоследното място в Ла Лига.

В различен мач от кръга Майорка и Реал Сосиедад приключиха наедно - 1:1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР