Барселона си тръгна с добър резултат от Лондон, след като

...
Барселона си тръгна с добър резултат от Лондон, след като
Коментари Харесай

Прокобата за Меси срещу Челси свърши, гонитбата обаче продължава

Барселона си потегли с добър резултат от Лондон, откакто измъкна 1:1 при гостуването си на Челси в първи осминафинал от Шампионската лига.

Реваншът в Испания е на 14 март.

През първото полувреме Уилиан удари две греди за Челси, само че Барселона тотално владееше топката с повече от 70% владеене. След почивката Уилиан най-сетне се разписа, само че Лионел Меси счупи каръка и след 9 "сухи " мача против "сините ", вкара първи гол за 1:1.

Двата тима са завършвали два пъти досега при подобен резултат, само че и в двата случая на реваншите. И през 2006-та, и през 2009-та обаче напред се класира Барселона.

В петата минута Еден Азар насочи първи рисков удар към вратата на Тер Стеген, само че той прелетя малко настрана от нея. Още пет по-късно още веднъж Азар имаше много добра опция, само че още веднъж не съумя да откри мрежата на Барса.

Шанс пред Паулиньо се откри в 16-та минута, след чудесно подаване на Меси, което го откри в наказателното поле, само че ударът му с глава не откри задачата.

Барселона стартира да постанова напън върху съперника още след първия четвърт час, като владееше топката в голям % от времето.

Въпреки това единствено гредата избави гостите в 33-та минута, когато Уилиан нацели страничния дирек от 15-тина метра с мощен шут.

Челси се подвигна малко по-късно и в 41-та минута Уилиан удари втора греда в мача! Този път "пострада " другата греда, само че още веднъж топката не се озова в мрежата.

За начало на второто полувреме натискът на Барселона още веднъж бе факт, а в 54-та минута Луис Суарес най-сетне откри очертанията на вратата на Челси, въпреки и да не съумя да осъществя.

Третият опит на Уилиан към този момент не откри никаква греда, а влетя право във вратата. Бразилецът стреля малко зад границата на наказателното поле, откакто бе оставен там след груба неточност на отбраната на Барселона, и топката влетя най-сетне в мрежата на Тер Стеген.

Невероятна неточност направи и защитата на Челси в 75-та минута, когато Лионел Меси остана напълно самичък в наказателното поле, получи от Иниеста и най-сетне съумя да вкара на "сините " от Лондон. Това е първи път, в който аржентинецът се разписва против Челси от девет мача.

Антонио Конте реши да нападна по-сериозно и десетина минути преди края най-сетне пусна централен нападател - Алваро Мората.

Барселона обаче съвършено знаеше по какъв начин да убие времето и да задържи владението до края, като с доста опит резервира ремито и си потегля с може би скъп гол задатък от Стамфорд бридж.
16 невероятни обстоятелството преди Челси – Барселона
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР