Барселона ще опита да превърне продуцентската си къща Barca Studios

...
Барселона ще опита да превърне продуцентската си къща Barca Studios
Коментари Харесай

Да конкурираме "Амазон" и "Нетфликс": планът на "Барселона" за своя продукция

Барселона " ще опита да трансформира продуцентската си къща Barca Studios в източник на доходи, с които постепенно да стартира да изплаща големите си задължения. Това оповестява 2Playbook, разглеждайки цялостната тактика на каталунците за развиване на тяхната цифрова платформа.

Екипът на президента Жоан Лапорта показа продуцентската къща като план, който може да усили известността на клуба и да докара още финанси. Въпреки това Barca Studios беше посрещната и със песимизъм в други сфери.

" Сега ще се конкурираме с " Амазон " и " Нетфликс ", макар че те имат доста повече запаси от нас. Може да направиш в действителност доста планове и документални поредици с такава продуцентска къща, само че няма да спечелиш повече от 15-20 милиона евро годишно ", разяснява източник, непосредствен до каталунците.

Според 2Playbook Лапорта възнамерява да продаде дял от продуцентската къща против 50 млн. евро, а вложителят ще вложи още 50 милиона за развиване на продукции. Такава е визията на президента на каталунците за погашение на част от отговорностите.

Още през декември 2020 година от 2Playbook оповестиха, че Barca Studios генерира доходи от над 30 милиона евро. Финансовият отчет сподели, че облагата преди заплащането на налози и лихви е 17 милиона евро.

Запознати настояват, че концепцията на " Барселона " е да сътвори своя поредност, сходна на документалните филми, които " Амазон " и " Нетфликс " направиха за редица футболни клубове като " Ювентус ", " Манчестър сити ", " Борусия " (Дортмунд) други Правейки го посредством своя продуцентска компания, каталунците ще избегнат даването на правата на трета страна, както и няма да разделят приходите.

Въпреки всичко това " Барселона " остава с. В началото на 2021 година беше обявено, че те нарастват до 1.173 милиарда евро. Загубата, която клубът за 2020-2021 година, е 481 милиона евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР