Барселона разгроми с 4:0 Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“ в

...
Барселона разгроми с 4:0 Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“ в
Коментари Харесай

Кошмар за Реал на „Бернабеу“ - Барселона се развихри и наниза 4 гола на „белите“

Барселона разгроми с 4:0 Реал Мадрид на „ Сантяго Бернабеу “ в следващ епизод от „ Ел Класико “. С триумфа „ лос кулес “ редуцираха разликата с мадридчани на 12 точки, като в същото време заеха третото място с 54 пункта – толкоз има и първенецът Атлетико Мадрид. „ Лос бланкос “ не престават да държат върха в Ла Лига с 66 точки, а преследвачът Севиля е с 57.

Пиер-Емерик Обамеянг откри с глава в 29-ата минута, а девет минути по-късно Роналд Араухо също с глава, само че след осъществяване на ъглов удар от страна на Дембеле удвои. В началото на втората част Феран Торес усили преднината на "блаугранас " на три гола, отбелязвайки от близко след бърза композиция. Броени минути по-късно Обамеянг означи втория си гол в срещата, с който тотално пречупи духа на 13-кратните европейски клубни първенци.

Малко след започването на петата минута Валверде проби добре през центъра на терена и насочи надясно към Родриго. Бразилецът опита удар, само че топката спря във външната страна на мрежата. 120 секунди по-късно Винисиус на няколко пъти залъга Араухо вляво и откри Валверде, чийто удар по земя бе отразен с тъга от Тер Стеген.

В 12-ата минута Обамеянг се регистрира с доста, доста сериозен пропуск, откакто от чиста позиция не съумя да преодолее Куртоа. Секунди след пропуща на габонеца Дембеле опита шанса си, само че и той бе развенчан от белгиеца. Феран Торес пък опита техничен удар от към 22-3 метра, само че и той бе неакуратен.

Точно преди да измине половин час игра Усман Дембеле направи добър рейд отдясно и центрира към Обамеянг, който се възползва от нескопосаните дейности на двойката Милитао и Алаба, и с глава откри резултата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР