Барселона разби у дома последния Уеска с 4:1 в среща

...
Барселона разби у дома последния Уеска с 4:1 в среща
Коментари Харесай

Барселона премина лесно през Уеска

Барселона разруши вкъщи последния Уеска с 4:1 в среща от 27-ия кръг на испанската Ла Лига и се върна на втората позиция с две точки пред първенеца Реал (Мадрид) и на четири след водача Атлетико (Мадрид). Лионел Меси (13, 90) блесна с два гола и една асистенция, а също така изравни връх на някогашния си съотборник Шави, откакто записа своя мач номер 767 с фланелката на каталунците. Клубът бе е подготвил великански банер, ситуиран зад една от вратите, със фотография на Шави и Меси и надпис: „ 767 мача, докосвайки небето “. Антоан Гризман (35) и Оскар Мингеса (53) вкараха другите попадения за триумфа, а Рафа Мир (45+4-дузпа) се разписа за гостите.

Домакините взеха самодейността през цялото време и в 13-ата минута Лионел Меси им даде задатък с удар от границата на наказателното поле. Каталунците продължиха да преобладават, а в 33-ата минута Жорди Алба остана на сантиметри от шестия си гол за сезона. Две минути по-късно вратарят Фернандес за повторно извади топката от мрежата след мощен шут на Антоан Гризман.

В 42-ата минута Френки де Йонг шутира и топката се отклони в напречната греда, а по-късно стражът на Уеска съумя да я допре и да предотврати гола. В добавеното време на първата част след контраофанзива на гостите се стигна до дузпа, отсъдена и след намесата на VAR за нарушаване на вратаря Тер Щеген против Рафа Мир, който преигра в обстановката, откакто топката към този момент бе надалеч от него и немският пазач единствено го докосна. Потърпевшият бе прецизен от бялата точка и понижи изоставането на гостите.

След почивката в 53-ата минута Оскар Мингеса насочи топката във вратата на Фернандес с глава след центриране от корнер. Четири минути по-късно Рафа Мир пропусна да се разпише за повторно в дуела от няколко метра на празна врата. В 82-ата минута той лиши от Тринкао, само че още веднъж шутира неопределено.

В последната 90-а минута Лионел Меси вкара втори страховит гол, който бе под номер 21 за него през сезона в Ла Лига, оформяйки крайния резултат.

След триумфа си Барселона събра 59 точки и се завърна на втората позиция с задатък от две пред Реал (Мадрид). Каталунците изостават на 4 точки от водача Атлетико (Мадрид). Уеска остава на дъното с 20 точки и на 4 от избавителната 17-а позиция, на която се намира Елче.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР