Барселона отказа Ливърпул от мисълта за втори пореден финал в

...
Барселона отказа Ливърпул от мисълта за втори пореден финал в
Коментари Харесай

Меси матира Ливърпул

Барселона отхвърли Ливърпул от мисълта за втори следващ край в Шампионската лига. Каталунците се трансфораха в суперфаворит за оценката, откакто съкрушиха англичаните с 3:0 пред съвсем 100 000 души на " Камп Ноу ". Два гола заби Лионел Меси (75 и 82) и по този начин към този момент има 600 попадения за клуба.

Луис Суарес (26) откри, като при ювелирната офанзива Меси въобще не бе намесен, само че концентрира вниманието на бранителите на гостите. Уругваецът се разписа за първи път през сезона в Шампионската лига, само че пък попадението му беше под №500 за Барса. С повече голове в шампионата е единствено Реал Мадрид (551).

Във вторник на " Анфийлд " се чака съвсем протоколен реванш предвид на практичната игра на испанците. Макар че британските им противници са прибирали 3 гола пасив не за един мач, а за едно полувреме - през 2005 година във финала против Милан в Истанбул, когато най-после завоюваха с дузпи.

Германският управител на Ливърпул Юрген Клоп пък съобщи, че това е било едно от най-силните гостувания на отбора му, който беше няколко пъти покрай гола. В края на мача Роберто Фирмино стреля, само че топката беше изчистена пред голлинията, а по-късно Мохамед Салах от упор тресна рамката. " Играхме доста добре, само че загубихме с 0:3. Това не се случва постоянно, само че може да се получи изключително против противник като Барселона. Показахме футбола, който искахме. Играхме по този начин, както трябваше. Направихме това, което трябваше. Да, при първия гол не се защитихме добре. Но да загубим с 0:3 след една неточност е тежко ", сподели Клоп. По думите му Ливърпул не е в позицията да приказва доста за реванша, само че даде обещание, че тимът ще направи всичко по силите си. " Обичам да виждам тези момчета. Те играят с такава пристрастеност и сърце. "

" Накрая пропуснахме добра опция, само че и 3:0 е превъзходен резултат. Нищо не е решено, на " Анфийлд " се играе мъчно. Ливърпул ще направи всичко допустимо да ни притисне. Така беше и в този момент. Те постановиха високо движение и на моменти диктуваха събитията на терена. Ливърпул е мощен физически. Не сме привикнали против нас да се играе по този метод. Най-важното беше, че не допуснахме гол ", разгласи капитанът Меси. " Червените " станаха 32-ият отбор, против който той се разписва в Шампионската лига. Аржентинецът се е срещал с 37 тима в шампионата. Единствен легендата на Реал М Раул е вкарвал против повече тимове (33) в ШЛ.

" Ливърпул има огромна класа и остават още 90 мин. Знаем какво ни чака. Миналата година имахме задатък от 3 гола след първия 1/4-финал, само че отпаднахме. Интригата е жива, а Ливърпул ще направи живота ни сложен ", чака треньорът Ернесто Валверде, припомняйки си за загубата с 0:3 от Рома.

Статистиката сочи, че англичаните имат единствено 6% късмет да стигнат до обрата. Изследването е въз основата на всички резултати в историята на евротурнирите.

Резултати

Шампионска лига

1/2-финали, първи мачове

Барселона - Ливърпул 3:0 1:0 Суарес (26) 3:0 Меси (75 и 82). Реваншът е във вторник;

Тотнъм - Аякс 0:1 Ван де Беек (15). Реваншът е в сряда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР