Барселона направи решителна крачка към втора поредна титла и общо

...
Барселона направи решителна крачка към втора поредна титла и общо
Коментари Харесай

Суарес и Меси изстреляха "Барселона" на 11 точки пред "Атлетико"

" Барселона " направи решителна крачка към втора поредна купа и общо 26-а в Ла Лига след триумф с 2:0 над " Атлетико " (Мадрид) в дербито от 31-ия кръг. Каталунците стигнаха до трите точки мъчно, въпреки да играха 62 минути с човек повече.

Луис Суарес и Лионел Меси се разписаха за " Барселона " в последните пет минути, с което донесоха нов триумф на отбора. Каталунците се откъснаха на 11 точки пред " Атлетико " с оставащи единствено седем кръга. 92 453 фенове на " Камп ноу " видяха доста красиви осъществявания, само че и много борба и повече нерви. Това значително беше предопределено след червен картон на Диего Коста още в 28-ата минута.

Каталунците бяха на прага на второ следващо тъждество след зрелищното 4:4 с " Виляреал " няколко дни по-рано. Тимът усили серията си без загуба на 19 срещи (15 победи и четири равенства).

Още от началото " Барселона " наложи своя обичаен жанр на игра. Тимът се настани в половината на " дюшекчиите " и сътвори няколко положения. Най-чистото от тях се откри пред Жорди Алба, който удари греда с мощен удар.

Малко по-късно Филипе Коутиньо самичък си отвори пространство за истрел и не се поколеба, само че Ян Облак се намеси чудесно и избави.

Буквално секунди по-късно, в 28-ата минута " Атлетико " остана с човек по-малко. Диего Коста извърши нарушаване в центъра и се нахвърли върху рефера Хесус Мансано с нецензурни реплики, без да стопира близо половин минута. Съдията не се поколеба и изгони нападателя на гостите.

От този миг нататък " Атлетико " одобри играта в своята половина. " Барселона " имаше куп положения да реши мача, само че беше спрян от феноменалния Ян Облак. Вратарят на " дюшекчиите " избави няколко невероятни обстановки.

 Суарес и Меси изстреляха
© Reuters

След почивката натискът на " Барселона " продължи, само че и " Атлетико " беше доста рисков на контраофанзива. Макар и с човек по-малко гостите от Мадрид пропуснаха няколко положителни шанса.

Когато всичко отиваше към нулево тъждество " Барселона " нанесе решителен удар с два гола, които безусловно нокаутираха противника. В 85-ата минута Луис Суарес с необикновен удар с десния крайник не остави никакъв късмет на Облак.

Уругваецът осъществя с фалцово осъществяване, което се трансформира в неговото 20-о попадение в Ла Лига от началото на сезона.

След гола " дюшекчиите " безусловно рухнаха и " Барселона " се възползва. Лионел Меси не пропусна да се разпише единствено две минути след Суарес. Той беше изведен по десния фланг и влезе в наказателното поле, където изгуби за малко. Все отново аржентинецът си върна топката и с прекрасен удар в долния ляв ъгъл на Облак вкара - 2:0.

За Меси това беше 33-и гол от началото на сезона, като той води пред Суарес в голмайсторската листа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР