Барбароса - страшилището на Средиземно море. Така легендите разказват за

...
Барбароса - страшилището на Средиземно море. Така легендите разказват за
Коментари Харесай

Алонисос – островът на пиратите, това е раят, който не сте посетили

Барбароса - страшилището на Средиземно море. Така легендите описват за един от най-известните пирати, оставил отпечатък в гръцката митология. За негово укритие в миналото е служел гръцкият остров Алонисос, част от групата на Спорадските острови, предава Нова телевизия.
Алонисос – островът на тюлените-монаси, на дългите плажни линии и многото пещери, криещи секрети и истории от антични времена.
Островът е част от групата на Спорадските острови, дружно със Скирос, Спопелос и Скиатос.
Ако разполагате единствено с един ден и не страдате от морска болест, може да се качите на корабче, което обикаля Спорадските острови, и по този начин да видите кътчета, до които може да се стигне единствено по вода.
Корабът си има капитан – Костас Димитриос, който е прочут в открити води като Тарзан.
„ Когато хората дойдат на моя транспортен съд, аз желая този ден да е един от най-щастливите в живота им”, декларира Костас.
Той, брачната половинка му и четирите им деца водят искащите до скритите секрети на Спорадите, само че пътуването е повече от круиз в открити води.
Последната спирка е Острова на пиратите – Алонисос, само че пътят минава през Скопелос - островът на „ Мама Мия”, с пет хиляди поданици, дребни улички и чисто бели здания.
Пристигайки на Алонисос, ни посреща Пакис - индивидът, който познава острова като 5-те пръста на ръката си. И споделя за пиратите, господстващи в миналото във водите на Средиземно море.
Във водите към острова са заровени повече от 60 кораба.
От остров на кръвожадни пирати, през днешния ден Алонисос е парадайс за всеки стъпил на брега му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР