Банско.От 11.00 часа на площад „Възраждане в Банско президентът Румен

...
Банско.От 11.00 часа на площад „Възраждане в Банско президентът Румен
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 19 юни

Банско.
От 11.00 часа на площад „ Възраждане " в Банско президентът Румен Радев ще отдаде респект пред делото на Св. Паисий Хилендарски по случай отбелязването на 300 години от неговото рождение и 260 години от написването на „ История Славянобългарска ". Държавният глава ще произнесе слово и ще постави венец пред мемориала на Св. Паисий Хилендарски.
По-рано президентът ще взе участие в Божествената Света литургия в църквата „ Св. Троица " в Банско.

***
София.
От 11.00 до 13.00 часа на площад „ Александър Невски " за осма поредна година Национална акция „ Да бъдеш Баща " ще означи интернационалния Ден на бащата. Тази година датата е 19 юни - третата неделя от месеца, както всяка година. 89 страни в света са избрали този ден за Деня на бащата. Затова и това се приема за интернационалния Ден на бащата, и по тази причина изборът на Национална акция „ Да бъдеш Баща " пада точно върху този ден.

***
София.
От 11.00 до 21.00 часа в Лятната сцена в Борисова градина надарени вокалисти от цялата страна ще музицират с някои от най-значимите джаз музиканти и ще усвояват с публиката нови познания за изкуството във второто издание на „ Един джаз ден ". Събитието ще се организира със свободен вход.

***
София.
От 11.00 до 16.00 часа в Биологическия факултет към Софийски университет " Св. Климент Охридски " ще се организира фестивалът " Младите - за Земята! ".

***
София.
От 16.00 часа в зала 3 на НДК ще се състои учредително заседание на политическа партия " Български напредък ".

***
София.
От 17.00 часа ще се организира цивилен митинг, срещу цените на горивата.
Той ще стартира от автомагистрала „ Струма ", на 173км в посока Кулата,

***
Ловеч.
От 9.00 ч. на Градски стадион град Ловеч ще се организира Открит шампионат по футбол.

***
Мадара.
От 13.00 часа Националният историко-археологически резерват „ Мадара " ще бъде хазаин на седмото издание на Националния феодален събор „ Магическата Мадара ". В събитието ще вземат присъединяване реконструктори и фенове на историята от цялата страна.

***
Пловдив.
От 21.00 часа в Античния спектакъл над 450 деца от хорове от цяла България ще изпълнят белите каменни редове, с цел да насочат своето обръщение за мир и да споделят детските си фантазии с едни от най-известните български песни като „ Детство мое ", „ Чучулига ", „ Боси времена ", „ Дъга ", както и песни на АББА, Джон Ленън, Андрю Лойд Уебър и други с Оркестъра на Опера Пловдив. Диригент на концерта е Славил Димитров, ръководител на Българския хоров съюз.

***
Русе.
От 18.00 часа на площад „ Свобода " ще бъде открита фотоизложбата „ Преоткрий Русе ", която слага финала на осведомителната акция „ Преокрий Русе - градът на първите неща ", част от самодейността „ Европа в моя район ".

***
Самоков.
От 09.30 часа, с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, Архиерейска света Литургия в храм „ Св. Николай Мирликийски ", гр. Самоков ще оглави Негово преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп - викарий на Софийския митрополит

***
Средец.
От 9.00 часа в храм " Вси светии " Негово преосвещенство Агатополският свещеник Йеротей, викарий на Сливенския митрополит, ще оглави архиерейска Божествена света.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа ще се проведат безвъзмездни градски турове от поредицата „ Неразказани истории по вършиме улици ". Началната спирка на завладяващото странствуване е Туристическият информативен център в Стара Загора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР