Банковата система на Афганистан е пред колапс. Това може да

...
Банковата система на Афганистан е пред колапс. Това може да
Коментари Харесай

Банковата система на Афганистан е пред срив

Банковата система на Афганистан е пред колапс. Това може да се случи в идващите няколко месеца. За това предизвестиха от Организация на обединените нации, написа Business Insider.

Банковата система на страната се нуждае от помощ, а отрицателните резултати върху хората, живеещи там, че бъдат " колосални ", се споделя в отчет на Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН).

По-рано през годината Съединени американски щати замразиха запасите на Афганистанската централна банка в американски $ и в този момент талибаните нямат достъп до тях. Според МВФ активите на централната банка на Афганистан възлизат на към 9,5 милиарда към края на април. По-голямата част от тях са в New York Federal Reserve Bank, както и в други американски банки.

Банковата система на страната страдаше и преди талибаните да завладяват властта. Но откакто спря и помощта за развиването на страната, обстановката става още по-сериозна. Организация на обединените нации и гупите за помощ се борят да вкарат задоволително пари в страната.

Организацията разгласи по-рано, че милиони хора може би гладуват в Афганистан, а съгласно някои репортажи някои фамилии, които се нуждаят от пари, продават децата си.

" Трябва да намерим метод да се оправим с сериозната обстановка, да подкрепим банковия бранш, без да поддържаме талибаните ", съобщи Абдула Дардари, шеф на Програмата за развиване на Организация на обединените нации в Афганистан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР