Банковата система е ликвидна, банковият сектор е в добра кондиция,

...
Банковата система е ликвидна, банковият сектор е в добра кондиция,
Коментари Харесай

Управителят на БНБ леко притеснен за горивото на икономиката, обясни какво става с парите ни в еврозоната

Банковата система е ликвидна, банковият бранш е в добра кондиция, въпреки че годината беше турбулентна. Фактически депозитите се усилват – хората фактически са обезпокоени и по тази причина икономисват. Това значи и, че няма доста капиталови благоприятни условия, усилват се покупките на жилища, което следим доста деликатно, само че е притеснително за стопанската система да няма вложения. Това съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев. И добави, че банките би трябвало да са по-внимателни в отпущането на ипотечни заеми – има наклонност нагоре на имотния пазар и с цел да не стане балон, Българска народна банка към този момент подхваща ограничения. За какви тъкмо!

Въпросът е не дали ще има растеж на Брутният вътрешен продукт, а с какъв брой. Трябва ни стопански напредък, доста по-висок от междинния за Европейски Съюз – не го следим сега, само че се надявам в средносрочен проект да се случи, сподели още Радев пред bTV. Нуждаем се от изпреварващ стопански напредък, акцентира той. Какви бяха прогнозите за нужния напредък от страна на Българска академия на науките преди единствено 2 години –!
Тревожна наклонност: Инфлацията изпреварва растежа на стопанската система
Инфлацията изпреварва растежа на стопанска система, което е тревожна наклонност. Това сподели за „ Монитор “ икономистът Румен Гълъбинов. &...

Същевременно Радев счита, че инфлацията ще е по-висока за по-дълъг интервал от време, само че ще бъде сложена под надзор следващата година.

Технически сме подготвени да правим големия по размер работа, с цел да станем член на еврозоната през 2024 година. Политически би трябвало да забележим – бяха направени политически поръчки, да забележим, сподели Радев. Според него, няма да задлъжнеем толкоз, че да нарушим фискалните и другите критерии за влизане във валутния съюз на Европейски Съюз.

Някъде към 6 месеца преди приемането в еврозоната ще бъде закрепен дефинитивно курсът лев – евро. 1.95583 ще е курсът, който ще се употребява при присъединението ни. Левът и еврото ще се употребяват в период от месец след влизането ни в еврозоната, само че цените ще бъдат обявявани в левове и евро 6 месеца преди влизането в еврозоната и 1 година по-късно. Влоговете в левовете ще бъдат автоматизирано конвертирани в евро , добави Радев.

Управителят на Българска народна банка счита и, че нашият банков бранш е доста прелъстителен за европейците и даде образец със. ББР по никакъв метод не е рискова, сподели той.
Българска народна банка: Ако няма ново затваряне на бизнеси, стопанската система се възвръща следващата година
Българската стопанска система се чака да се възвърне от рецесията, провокирана от пандемията, в края на третото тримесечие на идната год...

За закона " Магнитски " Радев прикани да бъде направена нормативна база какво се случва, когато непозната страна постанова наказания като тези по " Магнитски ". Той уточни, че тези наказания няма да основат потрес поради трансформирали се в неизискуеми заеми, защото нямало доста огромни заеми при глобените. Кои!

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР