Банките в ЕС, включително в България, започват да прилагат много

...
Банките в ЕС, включително в България, започват да прилагат много
Коментари Харесай

Банките силно затягат услугите си за политици и съмнителни бизнесмени от 7 октомври

Банките в Европейски Съюз, в това число в България, стартират да ползват доста по-комплексен и изчерпателен метод, а не официални ограничения, както досега, при анализиране на евентуалните случаи на пране на пари и финансиране на тероризъм. Клиентите и интервенциите ще се правят оценка освен на база официални индикатори и данни в обществени регистри, само че и съгласно всякаква достоверна обществена информация – от медийни изявления, неправителствени организации, отчети, авторитетни университетски изявления и други На процедура кредитните институции ще се трансфорат в нещо като частни организации за финансово разузнаване.

Това излиза наяве от, издадени от Европейския банков орган (ЕБО) въз основата на директивата против прането на пари и финансирането на тероризма. В четвъртък те бяха признати за използване у нас от 7 октомври 2021 година с.

Ако трезорите решат да приложат насоките прецизно, огромна част от българския политически и бизнес хайлайф е допустимо да се окаже със съществени проблеми да употребява услугите на финансовия бранш у нас след 7 октомври тази година. Документът на процедура ще улесни банковия бранш при използването на санкционни описи от рода на. Любопитна страна на насоките е, че сходно на американските наказания не изискват влезнали в действие присъди за корупция или злоупотреби , с цел да лимитират финансовите интервенции на съмнителни предприемачи и политици.

Тъй като няма изключително доверие, че националните органи могат да се оправят независимо с прането на пари и финансирането на тероризма, Европейската комисия във вторник разгласи, че ще сътвори на - AMLA (Anti-Money Laundering Authority). Европа бе принудена да затегне регулациите в сферата след поредност от разкрития на тежки случаи на пране на пари през авторитетни банки в Европейски Съюз.

" Видните политически персони " са априори съмнителни
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР