Банките поемат към Четвъртата дигитална революцияСвоеобразно сверяване на часовниците. Така

...
Банките поемат към Четвъртата дигитална революцияСвоеобразно сверяване на часовниците. Така
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

Банките поемат към Четвъртата цифрова гражданска война

Своеобразно сверяване на часовниците. Така назоваваме обичайна към този момент конференция на "Банкеръ ", отдадена на цифровите финансови услуги. За трета година изданието събра потвърдени експерти от Българска народна банка, комерсиалните банки, застрахователния бранш, телекомуникациите и осведомителните технологии, както и от службите за киберсигурност, с цел да обсъдим всички дружно нововъведения, регулации и нововъведения. Използването на технологии нараства, структурите на работното място се трансформират и потребителите от ден на ден изискват да бъдат обслужвани, когато и където е най-удобно за тях. Интернет промени разпоредбите на играта и доста промишлености са на кръстопът. Банковият бранш обаче не се намира пред алтернатива. Финансовите институции към този момент поеха по пътя на дигитализацията и като че ли връщане обратно няма.

България може да се причисли към ERM II до края на април 2020 година

До 30 април 2020 година, в случай че процедурата върви по проект, България може да се причисли към валутно-курсовия механизъм ERM II и да влезе в тясно съдействие с банковия съюз. Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов след представянето на бюджета за следващата година пред бизнеса и синдикатите. В края на ноември ще бъдат поканени специалисти от Европейската комисия, които да оценят напредъка на страната ни.

Кабинетът утвърди електронните публични поръчки

Правителството утвърди план на Закон за изменение и допълнение на Закона за публичните поръчки, с който се прави прецизиране на разпореждания, свързани с поетапното въвеждане на електронно възлагане на публичните поръчки, като се отразяват спецификите на процеса посредством централизираната национална платформа и се обезпечават нормативни предпоставки за нейното потребление. Приемането на законопроекта обезпечава нужните нормативни предпоставки за по-нататъшното развиване на процеса по въвеждане на напълно електронно възлагане на публични поръчки в страната. Същевременно прецизираната нормативна рамка ще улесни използването на закона от субектите на възлагателния развой и ще спомогне за определяне на вярна и непротиворечива процедура.

Проф. Гарабед Минасян: Бюджет 2020 е ксерокопие на настоящия – продължаващо закъснение

Сегашният бюджет е бюджет на наложеното статукво, на продължаващото закъснение и на затъване в блатото на европейската беднотия, а планът за Бюджет 2020 е негово ксерокопие. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ проф. Гарабед Минасян. Философията на властта, прозираща през бюджета е, че корупцията е на всички места и по тази причина би трябвало да се стягат юздите на държавните вложения. Властта търси в бюджета само личното си успокоение. Темповете на развиване, които държавното управление хвали, са темпове на изоставането, ще продължим да копаем европейското дъно. Нужни са ни най-малко 5% годишен напредък, с цел да тръгнем нагоре.

Стойчо Стойчев: Балотажът в София е хлъзгав, всичко е допустимо, разликата ще е минимална

Отлив от Фандъкова фактически има, само че огромна част от тези 50 хиляди гласа не отидоха при Манолова, а при Бонев. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ политологът Стойчо Стойчев. Балотажът в София е хлъзгав, не е ясно кой ще го завоюва, разликата сред Фандъкова и Манолова ще бъде минимална. На балотажи в България се гласоподава главно анти, а не про, у нас омразата е доста мощен фактор. ГЕРБ имат съществени учредения да се тормозят за идната неделя.

Франкфурт се сбогува публично с Драги

От 1 ноември нов кормчия поема ръководството на Европейската централна банка. Това, както към този момент е известно, е французойката Кристин Лагард, която заменя на поста италианския си сътрудник Марио Драги. Самата Лагард се отдръпна от позицията си на ръководещ управител на МВФ, с цел да поеме новата си управническа роля и отстъпи това място на българката Кристалина Георгиева. Тя към този момент направи първите си стъпки отпред на интернационалния заемодател.

Цирк „ Сидеров “ се мести в Столичния общински съвет

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров напусна Народното събрание по присъщия за него метод – със скандал. Сутринта депутатите гласоподаваха подадената от него оставка на 24 октомври по време на предизборната акция. Сидеров беше претендент за кмет на София, само че получи единствено 1,44%. След гласуването на оставката му той упрекна заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов, че съзнателно не му е дал опция да направи изявление от трибуната и да показа претекстовете за оставката си.

Ицо Хазарта против мърморещата декомратична десница

Едно на пръв взор обикновено събитие - артистът Ицо Хазарта пял на избирателен концерт на ГЕРБ-Самоков, провокира следващата всеобща нервност в жадното ни за сеир общество. Той стана обект на жестоки рецензии, най-много от симпатизанти на "Демократична България ", защото рапът му е против системата, а редом с това приема участия, поръчани от партия в ръководството. Възвишени фейсбук-интелектуалци се възмущаваха по какъв начин е допустимо толкоз първокласен представител на софийската десница да пее за пари. Колко необичайно! В същото време, какво би станало, в случай че артистите от Народния спектакъл откажат да играят пред депутати от Българска социалистическа партия, а в зала "България " забранят влизането на тези от ГЕРБ.

Активите на „ Прециз интер холдинт “ се разпродават на парче

След краха на известното в миналото русенско дружество "Прециз интер холдинг ", активите на неговия правоприемник – акционерното сдружение "ПИХ индъстри " за следващ път се разпродават на обществен търг. Заради насъбраните милионни задължения, то беше оповестено в неплатежоспособност още преди четири години. А синдикът на банкрутиралата компания - Димитър Смиленов, който до момента е обявявал 30 търга за имуществото й, за следващ път прави опит да събере въпреки и минимална част от парите, с които кредиторите му би трябвало да бъдат задоволени.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР