Банките отчитат, че все по-често използваме кредитни карти по време

...
Банките отчитат, че все по-често използваме кредитни карти по време
Коментари Харесай

Детските дебитни карти стават все по-популярни по време на пандемията

Банките регистрират, че все по-често използваме кредитни карти по време на пандемията. Най-често в магазините за хранителни артикули, алкохол и цигари. Така е било в над 40 на 100 от случаите през първата половина на годината. С оредяването на визитите в театрите и кината, съвсем четири пъти по-рядко сме посягали към кредитните карти за културни събития и развлечения.

Изолацията по домовете дефинира и по-малко нови облекла в дрешниците - на тях се пада всяко десето заплащане. Четвъртият мотив да използваме картите са били пътуванията, в близо 8 на 100 от случаите. Иначе, съвсем половината от всички покупки на заем са били погасявани в границите на гратисния интервал, демонстрира изследването на една банка.

Около 15 % от родителите през днешния ден избират да преведат джобните на децата точно в карти, с цел да не да пипат монети и банкноти.
Зареждането на детските дебитни карти е гратис, а тегленето има предел. От банкомат - до 50 лв., а при заплащане - до 100. По предпочитание на родителите лимитът може да бъде изменен. Рисковете при онлайн извършване на покупки обаче, става известно, са същите. Експертът по киберсигурност Любомир Тулевни споделя за машинация, която стана извънредно съвременна през последните месеци.

Затова, в случай че децата ни имат карти, би трябвало да ги обучим по какъв начин да пазарят онлайн и по какъв начин да вършат разлика сред законни и евентуално нелегитимни търговци, акцентират специалистите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР