Банкерите засилват управлението на риска, мониторинга и процедурите при спешни

...
Банкерите засилват управлението на риска, мониторинга и процедурите при спешни
Коментари Харесай

Социалните медии вече са заплаха за банките в САЩ

Банкерите ускоряват ръководството на риска, мониторинга и процедурите при незабавни случаи към потреблението на обществени медии, откакто подхранваният от интернет напън срина Silicon Valley Bank преди два месеца и провокира разтърсвания в промишлеността.

В заседателните зали в Съединените щати ръководителите създават стратегии и проекти за противопоставяне на онлайн закани, в това число клюки за здравето на банките, които биха могли да доведат до приключване на депозити или да натежат върху акциите. За това оповестяват седем ръководители и анализатори от банковата промишленост пред Reuters.

Усилията акцентират незабавните дейности на банките да се приспособяват към изменящите се времена, да попречат на вложителите да провокират бягство от банки или да спрат онлайн офанзивите против техните акции от къси продавачи.

Кредиторите подхващат дейности, преосмисляйки ролята на обществените медии като евентуален риск, а не като маркетингов инструмент, откакто туитове, поставящи под подозрение финансовото здраве на SVB, подтикнаха нервните клиенти да теглят по 1 милион $ на секунда от сметките си, преди банката да банкрутира на 10 март.

Рискът от обществените медии беше най-вече за репутацията, само че в този момент докара до опасности от бягство на депозити, които са екзистенциални “, сподели Сумийт Чабриа, създател на ThoughtLinks, консултантска компания, която работи с банки.

Грег Бекер, някогашен основен изпълнителен шеф на Silicon Valley Bank, упрекна обществените медии като " невиждан " фактор за гибелта на кредитора. Вложителите са изтеглили 42 милиарда $ от SVB за 10 часа, написа той в показания пред Банковата комисия на Сената в понеделник.

Бързият спад на SVB изуми пазарите. На 8 март кредиторът разгласи, че продава скъпи бумаги и набира капитал. Тъй като терзанията по отношение на финансовото му положение ескалираха, клиенти от софтуерната промишленост в региона на залива написаха в Twitter своите терзания и изтеглиха средства посредством мобилни приложения или онлайн банкиране.

Бившият основен изпълнителен шеф на First Republic Bank Майкъл Рофлър също упрекна обществените медии за срутва ѝ два месеца по-късно.

Ръководители и шефове на банки са наредили на фирмите си да прибавят обществени медии към стратегиите за ръководство на риска, съгласно ръководители на районни банки, които отхвърлиха да бъдат разпознати, защото полемиките са частни.

Отделите по риска „ са привлечени, с цел да разработят детайлно проект, който разрешава на банките да мерят риска, обвързван с интернет, да се приготвят за него и да реагират на него “, сподели един от ръководителите.

Банките също се свързват с клиенти, които се оплакват в обществените медии, с цел да разрешат проблемите си бързо.

Искаме да го пресечем в зародиш “, сподели вторият изпълнителен шеф.

Това, което се случи в SVB, може елементарно да се случи другаде, сподели Грег Хертрих, началник на американските депозитарни тактики в Nomura.

Всяка банка, която не обръща внимание на наличието си в обществените медии и резултата, който може да има върху държанието на депозитите, прави много неприятна услуга на себе си, на своите акционери и най-важното – на своите инвеститори “, сподели Хертрих.

По-малките кредитори са съсредоточени върху идентифицирането кои са техните инвеститори и се допират до авторитетни членове на общността, с цел да се опълчват на всякаква дезинформация, сподели Линдзи Джонсън, основен изпълнителен шеф на Consumer Bankers Association, индустриална група, чиито членове имат активи на стойност 15.1 трилиона $.

Много банки подхващат самодеен метод, с цел да споделят с клиентите си, с цел да предадат вярното обръщение “, сподели тя. „ Обхватът включва „ даване на обстоятелства и запаси на техните бази на вложителите посредством имейл, Twitter и LinkedIn “.

Най-големите кредитори също обръщат внимание. Главният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase & Co Джейми Даймън цитира обществените медии като фактор за неуспеха на SVB, а основният изпълнителен шеф на Citigroup Inc Джейн Фрейзър го назова „ цялостна смяна на играта “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР