Пътуващите в Париж се сблъскаха с големи проблеми във вторник,

...
Пътуващите в Париж се сблъскаха с големи проблеми във вторник,
Коментари Харесай

Парижките жп работници стачкуват два месеца преди олимпиадата

Пътуващите в Париж се сблъскаха с огромни проблеми във вторник , откакто железопътните служащи оповестиха стачка, в опит да оказват напън върху националния железопътен оператор SNCF, предава " Ройтерс ".

SNCF, която ръководи железопътния трафик към Париж, в това число огромни елементи от линиите на крайградската железница (RER) употребявани от милиони всеки ден, щ е се срещне със синдикатите в сряда , с цел да подписа договорка по отношение на изискванията на труд и бонусните заплащания по време на Олимпийски игри.

Стачките ще обиден всички линии на RER , като един на всеки два влака ще работи по оста RER B от север на юг и един или два на всеки пет влака, които работят по другите линии. Линията RER A, минаваща от запад на изток, е релативно незасегната, защото се ръководи от друга компания.

Трудовите разногласия в основни инфраструктурни браншове са измежду главните главоболия за уредниците на тазгодишните летни олимпийски игри в Париж. Твърдолинейният френски синдикат CGT по-рано тази година съобщи, че чиновниците в публичния бранш, в това число болничният личен състав, са алармирали за вероятни стачки по време на Игрите.

Правителството се среща с профсъюзите на публичните услуги от предходната година , с цел да се опита да подсигурява покритие за Олимпийските игри, които се организират от 26 юли до 11 август, в средата на празничния сезон във Франция.

Парижкото метро и автобусният оператор RATP към този момент са постигнали съглашения със своите служащи, до момента в който френското вътрешно министерство предложи на полицейските чиновници бонуси до 1900 евро (2063,40 долара) за работа по време на Олимпиадата.

Няколко профсъюза на летищата в Париж също приканиха за стачки във вторник , настоявайки за " проект за незабавно наемане " и договаряния за заплатите, без да се чакат съществени разстройства в трафика.
 Олимпийският огън потегли към Париж
Олимпийският огън потегли към Париж

Той отпътува на борда на кораба " Белем " от пристанището в Пирея

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР