Банка ДСК бе обявена за Банка на годината в България“

...
Банка ДСК бе обявена за Банка на годината в България“
Коментари Харесай

The Banker определи най-добрите банки за 2020 г. Банка ДСК е Банка на годината в България“

 Банка ДСК бе оповестена за " Банка на годината в България “ за 2020 година в авторитетния конкурс " Банка на годината 2020 ", проведен от английското списание The Banker.

Във фокуса на присъдената премия е методът, по който банката дава отговор на динамично изменящите се потребителски потребности, потвърждава своята резистентност във време на пандемия и резервира и развива положителните взаимоотношения със своите клиенти. Това е шестото влиятелно отличие, което Банка ДСК получава от изданието. 

" Изключително високо ценим премията от The Banker, тъй като тя е самопризнание за умеенето да се променяме дружно със средата, да сме гъвкави в отговор на изменящите се потребителски настройки и държание. Това е премия за способността да запазим основната роля на Банка ДСК в отстояване на стабилността на бранша по време на пандемията, през която прекосяваме, запазвайки като наш най-съществен приоритет потребностите на клиентите и чиновниците ни “, разяснява премията господин Тамаш Хак-Ковач, основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

Присъждането на премията се основава на прецизната оценка на журито, която включва, с изключение на общоприетите финансови индикатори – финансова адекватност, размер на активи, чиста облага, възвръщаемост на капитала, съответствие приходи-разходи, коефициент на необслужваните заеми, по този начин също и еластичност, промяна и разнообразие на потребителската база.

През 2020 година сполучливо приключи обединяването си с Експресбанк – интеграционен развой без аналог на пазара, реализирайки безпроблемно финалния стадий в интервал на изключително състояние, с работа на екипите по сливането в режим хоум офис. В момента финансовата институция обслужва над 2.5 милиона клиенти и предлага цялостен набор от съвременни финансови артикули и услуги.

Банка ДСК се причисли към Реда за отлагане и споразумяване на изискуеми отговорности към банки, както и към програмата на Българска банка за развитие  (ББР) за даване на безлихвени заеми на физически лица и по този начин поддържа своите клиенти – физически лица, изпитващи усложнения при погасяване  на кредитните си отговорности в резултат на рецесията, подбудена от COVID-19. Банката оказа поддръжка и на своите клиенти - микро, дребни и междинни предприятия (МСП). Тя подписа съглашение с ББР за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на своите МСП клиенти, наранени от рецесията.

Едновременно с това, Банка ДСК  извърши прехода към идващия стадий от развиването си, фокусирайки се върху цялостна интеграция на технологиите в ежедневния банков бизнес и извеждайки нововъведенията и дигитализацията в обслужването на клиентите като главен стратегически приоритет. 

Банка ОТП, Унгария, и словенското й поделение - SKB Bank, също са измежду спечелилите в категорията " Банка на годината “ в влиятелния конкурс на  The Banker.  

Конкурсът " Банка на годината “ на английското банково и финансово издание The Banker са признати за стандарт в отличаване на най-хубавите в промишлеността в световен проект. Тази година изданието отбелязва своята 95-а годишнина като най-авторитетния конгрес за полемики, диспути и съдействие в региона на банките и финансите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР