Bank of America (BoA), една от най-големите финансови институции на

...
Bank of America (BoA), една от най-големите финансови институции на
Коментари Харесай

Bank of America: криптовалутите застрашават нашия бизнес модел

Bank of America (BoA), една от най-големите финансови институции на планетата призна, че биткойнът и другите криптовалути са опасност за нейния бизнес модел. Това се споделя в годишния доклад на банката.
Отчетът е от 22 февруари тази година и е изпратен на Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC), и изброява ред стопански, геополитически и операционни опасности, които заплашват BoA в новата фискална година. За първи път в историята, в този документ попада и криптовалутата.

В началото на годината BoA спря закупуването на криптовалута с нейните кредитни карти, само че в доклада се споделя, че тази и другите сходни ограничения могат да доведат до понижаване на клиентите.

„Нашите клиенти могат да изберат да вършат бизнес с други участници на пазара, предлагащи артикули в области, които ние считаме за спекулативни – да вземем за пример в региона на криптовалутите“ – се споделя в документа.

Bank of America е втората банка в Съединени американски щати по мярка на активи и нейният мениджмънт смята, че толкоз необятното приемане на криптовалутите и другите нововъведения във финансовите технологии могат да доведат до обилни разноски, нужни за обновяването на сегашните онлайн услуги, които би трябвало да са конкурентни на новите софтуерни стартъпи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР