Бангладеш и Мианмар постигнаха споразумение за връщането на хиляди бежанци

...
Бангладеш и Мианмар постигнаха споразумение за връщането на хиляди бежанци
Коментари Харесай

Бангладеш и Мианмар се споразумяха за връщане на бежанците рохинги

Бангладеш и Мианмар реализираха съглашение за връщането на хиляди бежанци рохинги, избягали от преследвания в родината си. 

Двете страни са подписали съглашение. За момента обаче не са ясни детайлите по него. 

" Готови сме да ги приемем назад допустимо най-скоро, откакто Бангладеш ни изпрати формулярите ", сподели Мийнт Кяйн, непрекъснат секретар в мианмарското министерство на труда, имиграцията и популацията, представен от Би Би Си и Българска телеграфна агенция.

Преследването на мюсюлманите рохинги от страна на мианмарската войска бяха избрани като " етническо пречистване " от редица страни и от Организация на обединените нации. Операцията на военни и милиции бе в отговор на въоръжени офанзиви на бунтовници рохинги. От нейното начало през август в прилежащ Бангладеш избягаха 620 хиляди рохинги, доста от които с огнестрелни рани и обгаряния. 

Квалификацията на Съединени американски щати за " етническо пречистване " не се отличава доста от обвиняванията към Мианма, отправени от висши представители на Организация на обединените нации през първите дни на филантропичната рецесия, отбелязва Ройтерс.

В изявление за Ройтерс съветският дипломат в Мианма Николай Листопадов разкритикува като " несъразмерна външна интервенция " констатацията на Съединени американски щати, че дейностите на мианмарската войска против рохингите са " етническо пречистване ". По думите му това няма да помогне за решение на казуса а в противен случай - " ще утежни ситуацията, ще налее масло в огъня ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР