Бананите са любим плод на малки и големи. Те са

...
Бананите са любим плод на малки и големи. Те са
Коментари Харесай

Вижте какво ще се случи, ако ядете по два банана дневно

Бананите са обичан плод на дребни и огромни. Те са идеалното допълнение към всяка плодова салата, сладолед, палачинки с шоколад или различен десерт. Не бива да забравяме обаче, че с изключение на вкусни бананите са и доста потребни. В случай че похапвате по два броя от тях всеки ден, можете съществено да повлияете на здравето и външния си тип.

Сред огромните преимущества на бананите е, че са засищащи. За разлика от ябълките и портокалите те не провокират чувство за апетит, а дори потушават потребността от храна. Така че, в случай че решите да започнете да заменяте някое от главните си хранения с два банана, ще забележите, че топите килограми.

Ценен плюс на бананите е, че са богати на калий. Това ги трансформира в естествено средство за нормализиране на кръвното налягане.

Според учените жълтият плод е и добър източник на желязо, което го прави потребен за хората, страдащи от анемия.

И това напълно не е всичко! Изследвания са потвърдили, че постоянната консумация на банани усъвършенства съня и настроението, облекчава мускулни болки и усъвършенства типа на кожата. Така че към този момент имате няколко доста съществени аргументи да похапвате по два банана всеки ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР