Бананите са едни от плодовете, които се консумират най-много в

...
Бананите са едни от плодовете, които се консумират най-много в
Коментари Харесай

Препоръчват да не купуваме банани, ако номерът на лепенката им започва с 8

Бананите са едни от плодовете, които се употребяват най-вече сега. Любим на доста този артикул има прелестен усет и куп потребни свойства. Това, за което не се замисляме обаче, е какво в действителност значат номерата на лепенките върху бананите. Според специалисти те са извънредно значими и би трябвало да ги следим, тъй като те демонстрират по какъв начин са гледани плодовете.

Ако плодовете имат етикет, на който са обозначени 3 или 4 числа, това значи, че те са отглеждани с помощта на торове и технологии от последните 50-ина години. Така да вземем за пример един лимон е маркиран с номер 4033, до момента в който бананите са с номер 4011, пишат от agrozona.bg.

С 9 стартират номерата на органичните плодове. Ако плодът има пет числа, от които първата е 9, това значи, че е органически. Такъв етикет е гаранция, че плодовете се отглеждат без пестициди и торове. Например, бананите с биологичен генезис са номерирани 94011.

Най-опасно е когато първата цифра е 8. Това може би е най-важната специфичност, тъй като съставлява плод, който е генетично модифициран, а се разпознава въз основата на пет числа, първата от които е постоянно 8. Например, тези банани на етикета си имат номер 84011. Все отново би трябвало да имаме поради, че това е доброволна маркировка.

В Европейски Съюз по-голямата част от храните създадени като ГМО са маркирани. В последните години страните -членки от ден на ден спорят по въпроса, само че се стигна до консенсус, че за потребителите е полезно да знаят дали ядат ГМО или елементарни храни и да им бъде обещано правото на избор при извършване на покупки, заради което те се отбелязват със стикери.

Друго, което е значимо да знаете, че лепилата за стикерите върху продовете са изцяло безвредни. Така че даже да погълнете стикера, няма да ви стане нищо.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР