Бананът е един от най-любимите плодове, които често похапваме на

...
Бананът е един от най-любимите плодове, които често похапваме на
Коментари Харесай

За какво да използваме банановите кори?

Бананът е един от най-любимите плодове, които постоянно похапваме на работа, за закуска, до момента в който сме на път или просто, до момента в който си почиваме у дома. Той поддържа организма утолен по-дълго време и е желан от най-малките.

Банани участват в съвсем всеки дом. Съвсем естествено, множеството хора изхвърлят обелката от плода. Те не знаят каква неточност е това, само че в този момент ще ги светнем по въпроса!

Ето няколко аргументи, поради които да не изхвърляте банановите кори на боклука!

1. За красива кожа на лицето – направете си маска от половин банан и малко кора, добре намачкани и смесени с 2 с.л. заквасена сметана и 1 с.л. мед. Оставете да подейства върху лицето за 10 минути и изплакнете. Кожата ще стане по-мела и сияйна.

2. За разчистване и омекотяване кожата на петите – вземете кора от банан и я поставете на мястото, където петите са засегнати или има суха кожа. След 10 минути я махнете и измийте с хладка вода. Ще видите по какъв начин кожата там ще стане по-мека и гладка.

3. За по-бели зъби – натъркайте зъбите си с бананова кора. Ако превърнете тази процедура във ваш табиет, след няколко месеца ще се радвате на забележими резултати.

 бананова обелка против кожни проблеми

4. За рани – банановите кори работят успокояващо и облекчаващо върху рани, изгаряния и всевъзможни драскотини.

5. За премахването на брадавици – в случай че постоянно слагане бананова кора върху брадавицата, това ще способства за нейното по-бързо заличаване.

6. За растенията в градината ви – в случай че заровите кора от банан покрай растение, тя ще подтиква бързия му напредък.

7. За разчистване и гланциране листата на растения – ще придобият страховит тип.

8. За гланциране на съдове и обувки – вътрешната страна на обелката би трябвало да мине по повърхността на обувки или домакинска посуда. Забършете със салфетка и се насладете на новия им ослепителен тип. Ще бъдат като нови!

9. За захапване от насекомо – поставете кората върху ухапаното място, с цел да намалите сърбежа и болката.

10. За разчистване на сребърни бижута – с помощта на наличието на киселина в кората от банан, потъмнялото сребро още веднъж придобива съвършен тип.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР