Бананът е един от любимите плодове на повечето хора. Това

...
Бананът е един от любимите плодове на повечето хора. Това
Коментари Харесай

Дори не знаете, че същестува, а това е най-полезната част от бананите

Бананът е един от обичаните плодове на множеството хора. Това е доста здравословен и засищащ плод. Оказва се обаче, че съвсем всички го ядат погрешно.
Според изследване в Съединени американски щати повече от 90% от хората ядат този плод, изхвърляйки една от най-полезните му съставки.
Всеки е осведомен с питателните свойства на този плод. Особено хората, които интензивно се занимават със спорт и се придържат към здравословни диети. Бананите се употребяват в доста ястия и са доста здравословни. Повечето хора непрекъснато хвърлят нишките, намиращи се сред кората и самия плод. Те нямат усет и по тази причина ние не ги ядем. Диетолозите обаче споделят, че това е доста огромна неточност. 
Тези влакна се назовават флоеми . Чрез тях питателните субстанции се акумулират в сърцевината на плода. Истината е, че те имат доста повече хранителни субстанции от самия плод. Хвърляйки ги в кошчето дружно с кората, която белим, губим доста калий, фибри и витамини А и В.
Диетолозите предлагат да ядете повече банани и да не изхвърляте флоемите, консумирайки ги на драго сърце за вашето здраве.


Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР