Балотаж между досегашния кмет Димитър Иванов от ПП Обединени земеделци“

...
Балотаж между досегашния кмет Димитър Иванов от ПП Обединени земеделци“
Коментари Харесай

Сигурен балотаж в Община Марица

Балотаж сред досегашния кмет Димитър Иванов от Политическа партия „ Обединени земеделци “ и Йорданка Змиярова от МК „ ПП-ДБ-Земеделски национален съюз “, както и относително висока изборна интензивност на локалния избор на 29 октомври в Община Марица предвижда „ Анимис Тийм “.
Прочетете още
Това са част от изводите от извършено изследване на електоралните настройки в интервала 13-20 октомври, направено по поръчка на DCNEWS.BG. Както на предходни локални избори, по този начин и в този момент, Община Марица се обрисува като място с оспорвани кметски съревнования. Според проучването, настройките на гласоподавателите демонстрират, че кметът на Община Марица, както и кметовете на множеството обитаеми места ще бъдат определени на втори тур.

Водещи позиции в края на акцията има претендентът на Политическа партия „ Обединени земеделци “ Димитър Иванов с 32,5% от твърдо решилите да гласоподават, следван на Йорданка Змиярова (МК „ ПП-ДБ-Земеделски национален съюз “), която получава 20,3%. На идващите места се класират  Виолета Христодулова (КП „ Българска социалистическа партия за България “) с 15,6% и Петър Славков (ПП ГЕРБ) с 13,2%. Кандидатите на Политическа партия „ Възраждане “ Васил Пейков и на Политическа партия Има Такъв Народ – Недялка Рангелова получават надлежно 8,2% и 5,3%.

Данните от изследването сочат още, че жителите на Община Марица демонстрират доста по-слаб интерес към изборите за Общински съвет. Близо 1/4 от решилите да гласоподават към момента не са избрали коя листа да поддържат, или пък обмислят да дадат своя избор само за кмет. По-висок е ползата в изборите за кметове на селата в общината, тъй като гласоподавателите се усещат в доста по-голяма степен ангажирани с този избор.

Над 60% от интервюираните споделят, че не са задоволени от развиването на общината и чакат доста повече от локалната власт. Сходен % от интервюираните са лицата, които считат, че чистотата е най-големият проблем в общината, а 43% считат, че уличната мрежа има потребност от незабавен ремонт. Сред най-наболелите проблеми са и неналичието на навременна здравна помощ, както и напускането на младежите, които се ориентират към огромните градове.

Проучването на „ Анимис Тийм “ е представително за пълнолетното население на Община Марица, осъществено е в интервала 13 - 20 октомври 2023 година по поръчка на DCNEWS.BG по метода директно полустандартизирано изявление „ лице в лице ” с извършени 610 изявленията.

 

 

 Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР