Балканите, където започна Първата световна война, се превърнаха в пробен

...
Балканите, където започна Първата световна война, се превърнаха в пробен
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Балканите се превръщат в пробен терен в новата Студена война

Балканите, където стартира Първата международна война, се трансфораха в експериментален терен в новата Студена война с Русия, написа белградският вестник " Вечерне новости ", базирайки се на оценки на анализатори, оповестени в " Ню Йорк таймс ".

Експертите показват, че Русия уголемява своето въздействие и усилва етническото напрежение в страните, които се надяват да влязат в Европейския съюз, заради което Брюксел е съживил проектите за разширение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Босна е една от основните точки, които Русия желае да употребява, съгласно Чарлз Капчън, шеф за Европа в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати в администрацията на някогашния американски президент Барак Обама. Другите точки са Македония, където връзките сред албанците и македонците са напрегнати, както и Сърбия и Косово, се казвало в текста.

С присъдата на Воислав Шешел в Хага се отваря въпросът дали той има право да бъде народен представител в Народното събрание, написа в. " Новости ". Според тълкуването на някогашния член на Реубликанската изборна комисия и ръководител на Адвокатската камара на Белград Владимир Гаич Шешел повече не може да бъде народен представител.

Апелативната камара на остатъчния механизъм в Хага осъди през вчерашния ден водача на радикалите Воислав Шешел на 10 години затвор за прогонване на хървати във Войводина. След като в присъдата се пресметне прекараното време в ареста, Шешел няма да изтърпи зад решетките оповестеното наказване.

Той прекара в ареста на трибунала в Хага съвсем 12 години, откакто непринудено се съобщи през февруари 2003 година и остана там доникъде на ноември 2014 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР