Балкан започва днес участието си в квалификациите на Шампионска лига.

...
Балкан започва днес участието си в квалификациите на Шампионска лига.
Коментари Харесай

Балкан започва участието си в квалификациите на Шампионска лига

Балкан стартира през днешния ден присъединяване си в квалификациите на Шампионска лига. „ Зелените “ ще опитат да станат първия български тим, който се класира за груповата фаза на шампионата.

Заради пандемията от ковид, форматът на конкуренцията бе изменен, като вместо обичайните мачове на разменено посещение, бяха проведени два шампионата с присъединяване на общо 16 тима, разграничени в четири групи. Единият от тях ще се организира точно в Ботевград, до момента в който другият – в Никозия. Мачовете са в интервала 22-25 септември.

За постоянния сезон на Шампионска лига ще се класират общо четири тима - спечелилите от всяка група.
От 20:30 часа през днешния ден Балкан се изправя против Цмоки Минск (Беларус), а в случай че го преодолее, ще има за противник спечелилия от дуела сред Лондон Лайънс (Великобритания) и Нептунас Клайпеда (Литва).

В другата група, която ще се организира в Ботевград, са Фрибур Олимпик (Швейцария), Спортинг (Португалия), Клуж Напока (Румъния) и Игокеа (Босна и Херцеговина). Начело на босненския отбор е един от някогашните треньори на Черно море Драган Баич, до момента в който екипа на португалския отбор носи досегашният гард на Академик Пловдив Шакир Смит.

Заради пандемията мачовете ще се проведат при строги ограничения за сигурност. Всички участници в шампионата ще бъдат изолирани от външната среда до приключването му, като преди този момент наложително трябваше да показват негативни PCR проби.
Двубоите ще се играят без аудитория, само че ще могат да бъдат следени онлайн по Българска национална телевизия 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР