Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition се завръща с ново издание

...
Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition се завръща с ново издание
Коментари Харесай

Balkan Fashion Week се завръща с ново издание

Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition се завръща с ново издание от 25 до 28 юни. В крайник с последните фешън трендове влиятелното фешън събитие ще се състои на едни от най-красивите и впечатляващи местоположения навън, в сърцето на нашата столица. Събитието е част и от културната стратегия на интернационалния цифров фестивал Webit.Festival Europe 2018 и се провежда с поддръжката на Столична Община.

И тази година главната цел на Balkan Fashion Week ще бъде да сплотява и стимулира надарени дизайнери от Балканите и Източна Европа, като подкрепя развиването им и навлизането им на по-големите фешън подиуми и пазари.


Седмицата се открива с фешън дефилета на 25 юни - пред НДК, където старт на вечерта ще даде дизайнерката Албена Александрова. На 26 юни предстоят ревюта в „ Ларгото “, на 27 юни местоположението ще е Градинката на “Централна баня”, а началният час на ревютата е 19.00 ч. На 28 юни - Литературен клуб “Перото”в НДК ще е хазаин на самодейността Fashion Talk Day, в границите на която Balkan Fashion Week провежда - лекции, уъркшопи и нетуъркинг за фешън дизайнери и студенти.

Програмата на балканската фешън седмица включва и дефилета на студенти по Мода от Нов български университет, НХА и IED Milan. А на 29 юни ще бъде снимана и извънредната акция на BFW 2018 с определени облекла от най-хубавите участващи дизайнери.
Водещ на стилните вечери ще е младият и надарен артист от Сатиричния спектакъл Боян Арсов.


И тази година събитието ще бъде посетено от забавни интернационалните посетители и лектори, които са потвърдени експерти в областта на модата в международен мащаб, както и многочислена местна аудитория. Сред тях изпъкват имената на: Константино Росели от Атина, гръцката дизайнерка и стилистка Джой Кументаку, Мира Постолаче от Милано, италианеца Рикардо Терзо, добре прочут от работата си като стилист, бранд съветник и създател на VOGUE, международно известната френска журналистка Ева Буйон, Андреа Поци от Милано, която е маркетинг шеф на IED Milan - един от най-престижните университети за дизайн, румънската звезда Корнел Крисан, която води едно от най-популярните излъчвания за начин на живот по румънски тв канал и доста други.

Сред звездните посетители е и някогашната гримьорката на Донатела Версаче и бюти шеф на Нюйоркската седмица на модата за 2016г. и 2017 година Валерия Орландо. Тя дружно с екип от 12 души ще се грижи за грима и косата на моделите, които ще дефилират на Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition.


За изданието през юни в София особено идва основателя и шеф на Fashion Film Fest Istanbul Туна Йълмаз, който ще води лекция в самодейността Fashion Talk Day. Той ще опише за влиятелният фешън конгрес, който към този момент трета подред година се организира в Истанбул и е хазаин на селекция от международни произведения свързани с стилния отрасъл, лекции, майсторски класове, семинари и интернационалните състезания. Покана за посещение в България е удостоверил и световноизвестния стилист и публицист Лука Имбимбо, който е работил като арт шеф в влиятелната миланска организация „ Аура “.

Партньори на събитието тази година са: Столична Община, URBAN SUMMIT WEBIT 2018, Нов български университет, НХА, IED MIlan, хотел Триада, Manifesto Creativo, Weird Authentic People, Clinica Liberty, Stephan, VOR professional make up, IVET Fashion, The Secret Code of Fashion и MAD MOOD Milan и други.

Международни медийни сътрудници на BknFW 2018 са едни от най-елитните фешън медии - VOGUE Talents (Италия), Elle Magazine (Италия), Pairs Paris (Франция), Schön Magazine (Италия), Fucking Young Magazine (Испания) и други.

Следете новините за Balkan Fashion Week 2018 и в обществените мрежи:
https://www.facebook.com/balkanfashionweek.eu/
Instagram: balkanfashionweek
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР