Балистични ракети, изстреляни от йеменските бунтовници хути, са поразили три

...
Балистични ракети, изстреляни от йеменските бунтовници хути, са поразили три
Коментари Харесай

Йеменските хути поразиха три търговски кораба в Червено море. В отговор САЩ свалиха три дрона

Балистични ракети, изстреляни от йеменските бунтовници хути, са поразили три търговски кораба в Червено море в неделя, съобщи Асошиейтед прес. В отговор боен транспортен съд на Съединени американски щати, който е ескортирал комерсиалните кораби, е свалил три дрона при самоотбрана, оповестиха американските военни сили.

Новината идва, откакто през ноември и бяха завладяни в Червено море от хутите, които управляват северната част на Йемен . И в двата случая на борда на.

Сега хутите настояват, че са направили две от офанзивите в неделя. По данни на централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати нападението против трите кораба е почнало от столицата на Йемен Сана , която е под контрола на хутите.

Първо е открита балистична ракета покрай плаващия под бахамски байрак товарен транспортен съд „ Юнити експлорър “ . Малко по-късно нова ракета уцелва кораба.

Два други търговски кораба, плаващи под панамски байрак - „ Номер 9 “ и „ Софи II “ , са били изумени от ракети. Докато е реагирал на тези офанзиви, американският боен транспортен съд „ Карни “ е свалил общо три дрона, ориентирани в неговата посока.

„ Тези набези съставляват директна опасност за интернационалната търговия и морската сигурност “, написа в изказване на американските въоръжени сили след офанзивата против корабите. „ Те заплашиха живота на интернационалните екипажи, представляващи голям брой страни по света “.

„ Имаме също по този начин всички учредения да считаме, че тези набези, въпреки и подхванати от хутите в Йемен, са напълно подкрепени от Иран “, прибавят от цетралното командване на Съединени американски щати.

Нападението против трите търговски кораба се случва на фона на поредност от офанзиви на кораби в района на Близкия изток сред Израел и палестинската ислямистка формация Хамас , считана за терористична от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни.

Подкрепяните от Иран бунтовници хути, които управляват северната част на Йемен, са на страната на Хамас в спора. Те изстрелват ракети против Израел в взаимност с Хамас и са дали обещание да нападат всички кораби, свързани с Тел Авив.

Говорител на йеменските хути обвърза атакуваните в неделя кораби с Израел и повтори предизвестието към всички израелски кораби, че ще се „ трансфорат в законна цел “, в случай че военните дейности в.

В района се води война от 7 октомври , когато Хамас атакува Израел. При офанзивата бяха убити 1200 души, а 240 бяха взети за заложници.

Израел отговори с пълномащабна атака и обсада на следената от Хамас Ивица Газа. При военните интервенции в Ивицата досега са починали над 15 000 души по данни на локалните управляващи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР