Българското участие в Откритото първенство на Франция по тенис при

...
Българското участие в Откритото първенство на Франция по тенис при
Коментари Харесай

Японка сложи край на дамското ни участие в "Ролан Гарос"

Българското присъединяване в Откритото състезание на Франция по тенис при дамите завърши още в квалификациите. Нито една от четирите ни представителки не съумя да стигне даже до решаващия III кръг на в пресявките в Париж и по този начин тази година няма да имаме участничка при дамите на " Ролан Гарос ".

След като Изабелла Шиникова (№217 в света) загуби още на старта на предварителната скица оня ден, а през вчерашния ден във II кръг отпаднаха Елица Костова (№231) и Цветана Пиронкова (№116), през днешния ден на второто ходило се препъна и Виктория Томова (№108). Настоящата ни първа ракета отстъпи пред Куруми Нара (Яп) с 3:6, 6:0, 4:6 и не можа да надмине най-хубавото си показване във френската столица.

26-годишната софиянка имаше късмет да реализира поврат в дуела, само че не съумя да се възползва от психическото предимство след унизителния резултат във втория сет. В решаващата трета част Вики изостана с 1:4 гейма, само че съумя да върне и двата пробива и изравни при 4:4. Само с цел да допусне мигновено нов брейк, след което 29-годишната японка затвори дуела с гейм на нула след тъкмо 2:00 ч. игра.

За място в главната скица заемащата 155-о място в международната класация Куруми Нара ще спори с Щефани Фьогеле (Швейц) или Грейс Мин (САЩ), които играят сега мача между тях от II кръг.

Жребият за втория за годината шампионат от Големия шлем ще се тегли през днешния ден от 17:30 ч. българско време. В него ще взе участие единствено един наш представител - първата ни ракета Григор Димитров (№17 в света), който е подложен под №16 в мъжката скица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР