Българското предложение за Оскар - Уроците на Блага на режисьора

...
Българското предложение за Оскар - Уроците на Блага на режисьора
Коментари Харесай

Уроците на Блага влезе в официалната селекция на филмовия фестивал в Рим

Българското предложение за " Оскар " - " Уроците на Блага " на режисьора Стефан Командарев, влезе в формалната селекция на 18-ия кино фестивал в Рим, заяви Министерството на културата.

Форумът ще се организира от 18 до 29 октомври тази година. Категорията, в която ще се състезава филмът " Уроците на Блага ", дружно с още 17 интернационалните продукции, е " Конкурс за прогресивно кино - визии за света на утрешния ден ".

Добрата вест за следващия триумф на към този момент спечелилия влиятелни оценки български филм, идва директно след визитата на министъра на културата Кръстю Кръстев в Рим, където той откри 16-ото издание на Празника на българското кино и се срещна с президента на световноизвестната киностудия “Cinecittà ” - госпожа Киара Сбариджа, както и с продуцента Франческо Мартино де Карлес. Заедно с тях министър Кръстев набеляза съответни благоприятни условия, с помощта на които България и Италия да си сътрудничат във връзка с кинематографските и аудиовизуалните копродукции, както и тяхната дистрибуция в България и Италия. Също по този начин министърът на културата насочи покана към представителите на италианското кино да посетят България, с цел да се включат в обществена полемика с представители на бранша през ноември.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР