Българското правителство работи активно за намиране на алтернативи на руския

...
Българското правителство работи активно за намиране на алтернативи на руския
Коментари Харесай

Владислав Панов: Рухва митът, че България е силно зависима от руския газ

" Българското държавно управление работи интензивно за намиране на други възможности на съветския газ ", съобщи Владислав Панев от " Демократична България " пред. На този декор: Още идната седмица у нас ще дойдат украински експерти, с които ще се водят договаряния каква военна техника ще ремонтира България. А от Българска социалистическа партия за следващ път акцентираха, че от България не се изнася въоръжение за Украйна.

" В момента рухват два мита: Че България е извънредно подвластна от природния газ и че България е мощно подвластна от съветския газ ", счита Панев.

" Това е първото държавно управление, което предугажда накъде се движат нещата и работеше последните месеци за други възможности на съветския газ и най-вероятно ще ги реализира - дали ще бъде през интерконектора, който се чака да проработи втората половина на годината, само че преди отоплителния сезон, дали ще бъде през терминалите за полутечен газ в Гърция и Турция, само че други възможности на съветския газ ще има. Сега към този момент вторият въпрос е цената каква е. Надяваме се цената да бъде пазарна, в това число с азерския газ, който би трябвало да стартира да идва втората половина на годината ", съобщи депутатът от " Демократична България ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР