Българското правителство работи активно за намиране на алтернативи на руския

...
Българското правителство работи активно за намиране на алтернативи на руския
Коментари Харесай

Владислав Панев, ДБ: Българското правителство работи активно за намиране на алтернативи на руския газ

Българското държавно управление работи интензивно за намиране на други възможности на съветския газ, съобщи Владислав Панев от " Демократична България " в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ". На този декор: Още идната седмица у нас ще дойдат украински експерти, с които ще се водят договаряния каква военна техника ще ремонтира България. А от Българска социалистическа партия за поредн път акцентираха, че от България не се изнася въоръжение за Украйна.

В момента рухват два мита: Че България е извънредно подвластна от природния газ, и че България е мощно подвластна от съветския газ, счита Владислав Панев от Демократична България.

" Това първото държавно управление, което предугажда на къде се движат нещата и работеше псоледните месеци за други възможности на съветския газ и най-верояно ще ги реализира - дали ще бъде през интерконектора, който се очкава да проработи втората половина на годината, само че преди отоплителния сезон, дали ще бъде през терминалите за полутечен газ в Гърция и Турция, само че други възможности на съветския газ ще има. Сега към този момент вторият въпрос е цената каква е. Надяваме се цената да бъде пазарна, в това число с азерския газ, който би трябвало да стартира да идва втората поливина на годината ", съобщи Владислав Панев от " Демократична България ".

Според европейски разбори цената на петрола ще се качи с към 40 %, а на газа - със 100% при цялостно ембарго на съветския газ, разгласи в " Денят стартира с Георги Любенов " Георги Кaдиев.

" Ние към момента нямаме цялостно ембарго на съветския газ, само че имаме ембарго на петрола на хоризонта. Според мен българското държавно управление наложително би трябвало да разгласи несъгласие. Тъй като ние нямаме опция незабавно и през днешния ден да спрем доставките на нефт. " Лукойл " внася в България към 90 % от петрола като от тези 90%-60% те настояват, че е съветски нефт и 40% е различен ", добави Георги Кадиев, водач на " Нормална страна ".

Нито без съветски газ, нито без съветски нефт ще можем, тъй като те ще се продават през различен снабдител, счита ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. И съобщи: благодарениe на левицата в Украйна няма да се изпраща въоръжение и муниции от България.

" И да, с помощта на цялата коалиция - и на поддръжката на опозиционните партии Украйна ще получи нужната поддръжка, която самите те желаят. От България за Украйна не се изнася въоръженеи и муниции. Ако някой твърди такова нещо - лъже. България изпраща оръжие до 60 страни, с които има контракт несъмнено повече от 30 години и от там нататък какво тези хора вършат с договорите, които са сключили България, българското държавно управление, българският министър ан стопанската система не носи отговорност ", добави Георги Свиленски, ръководител на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Още идната седмица у нас ще дойдат украински експерти, с които ще се водят договаряния каква военна техника ще ремонтира България.

" В България е изграждана най-голямата дарба за ремойнт на бронетанкова техника във Варшавския контракт. Това е сиситамата на заводите Терем. Значи ние имаме 7 завода, които са профилирани в разнообразни действия. В момента се модернизират българските танкове в тези фабрики, тъй че ние имаме и хора и капапцитет ", сподели още Йордан Божилов, заместник-министър на защитата.

Страната ни е в обстановка на усилена зоркост от началото навойната в Укрйна, увери заместник-министърът на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР