От 1 юли ще получаваме азерски газ, обяви в парламента

...
От 1 юли ще получаваме азерски газ, обяви в парламента
Коментари Харесай

Кирил Петков: От 1 юли ще получаваме азерски газ

" От 1 юли ще получаваме азерски газ ", разгласи в Народното събрание Кирил Петков. По-рано на бизнес конгрес министър-председателят разяснява, че страните в района би трябвало да си подадат ръка.

" В момента сме в невиждана рецесия, тя беше направена по дизайн още от предишното лято с енергийна рецесия, пристигна войната, минахме през пандемията и имаме доста вероятни оправдания за какво да не се развиваме и да няма напредък ", сподели Кирил Петков.

По думите му всяка рецесия е опция и тези благоприятни условия се отварят в този момент и за България.

" Тези благоприятни условия би трябвало да се употребяват по най-умния метод. Картата на Европа се преначертава сега. Част от вложенията, които сме планували е да отпушим строителството на част от нашите автомагистрали. Там има едни платени задатъци, няма я автомагистралата. Имаме действителни стъпки и желаеме да създадем, изключително Северна България, която сега действително е в изолираност единствено с два моста на Дунав, нямайки автомагистрала ", добави Кирил Петков.

Премиерът добави, че с изключение на газовите връзки България ще разполага с невиждана апаратура на акумулатори на редовно равнище.

" Никой не е правил това досега. Реално вършим нов съвременен ПАВЕЦ. Това са нови концепции, които енергийната ни сигурност дава опция да сме първенци. Правим вложения в човешки капитал – знаете какъв брой STEM центрове отваряме в този момент. Отворихме фонда " Стамболов ", където България ще влага в най-умните си хора, признати в топ университети, в случай че те се върнат назад да работят за България ", сподели още Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР