Ценовата политика на Булгаргаз е неразбираема и извън политическата и

...
Ценовата политика на Булгаргаз е неразбираема и извън политическата и
Коментари Харесай

Румен Радев: Ценовата политика на Булгаргаз е неразбираема и извън управленската логика

Ценовата политика на " Булгаргаз " е неразбираема и отвън политическата и управническа логичност, съобщи президентът Румен Радев. По думите му не е разумно да се афишира планирана цена на газа за юли, а чак в средата на май да се дефинира тази за сегашния месец.

" Бизнесът и потребителите желаят да има предвидимост и аз се надявам тази предвидимост да бъде обезпечена в бъдеще, а по-ниските цени да са дълготрайна политика за българското държавно управление. " - сподели президентът.

Той не посочи дали е осведомен за съответните параметри на контрактувания импорт на газ от Съединени американски щати, само че посочи, че в тази обстановка най-важно е държавното управление да осведоми жителите и бизнеса, с цел да може да има предвидимост.



Румен Радев разяснява и митинга на превозвачите.

" Кризите, в които се намираме са тежки, само че е най-важно да не се позволява рецесия на доверие. Защото никое държавно управление не може да извади страната от тежки рецесии при недостиг на доверие. Тези митинги значат, че този недостиг се задълбочава и единственото стабилно решение е да има разговор - открит и градивен разговор, в който да се чуят и да се отстояват мненията на всички страни. " - сподели Радев.

Дали има рецесия на доверие зависи от държанието на хората и от това дали още хора ще се включат в тези митинги, добави Радев.

В отговор на въпрос на Българска национална телевизия дали чака предварителни избори президентът отговори, че само от държавното управление зависи тежката икономическа и обществена рецесия да не ескалира в политическа.

Държавният глава награди спечелилите в конкуренция по лека атлетика за деца и младежи в границите на самодейността „ Спортувай с президента “, която се организира на националния стадион " Васил Левски ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР