Българското правителство години наред милиарди отделя за здравеопазване, посочи премиерът

...
Българското правителство години наред милиарди отделя за здравеопазване, посочи премиерът
Коментари Харесай

Борисов: Правителството години наред отделя милиарди за здравеопазване

Българското държавно управление години наред милиарди отделя за опазване на здравето, уточни министър председателят Бойко Борисов по време на 29-ият Конгрес на Световното сдружение на кардиохирурзите и гръдните хирурзи, съобщи " Фокус ".

Снимка: Ладислав Цветков

" Българското държавно управление години наред милиарди отделя за опазване на здравето. Над 8 % от Брутният вътрешен продукт. Инвестирахме доста в обучение, подготовка, стипендии на млади учени, в сграден фонд и съоръжение, което може да се съревновава с най-хубавите в света. Няма нещо, което да е излязло в света в здравната техника и в България да го няма ", акцентира министър-председателят.

Снимка: Ладислав Цветков

" Поздравявам тези над 40 страни, които са изпратили на днешния конгрес свои представители. Благодаря на проф. Начев за поста, който е алегоричен за това, което Бълагрия прави в тази сфера. Разбира се, едно величие като проф. Джеймисън е измежду нас. На този извънреден празник, който имаме българите още един път добре пристигнали и триумф на конгреса ", съобщи още министър председателят.

Снимка: Ладислав Цветков

Конгресът стартира с химна на България. Тъй като форумът се открива в Деня на Съединението, особено за събитието той бе изпълнен от Гвардейския духов оркестър.
Доплащаме 4 милиарда лв. за опазване на здравето Министерството на здравеопазването планува промени в закона, които да регламентират какво се заплаща от страната и какво от пациентите
Конгресът ще се организира до 8 септември в НДК. Близо 1500 посетители от целия свят вземат участие форума. Сред тях са видни хирурзи от трите специалности – гръдна, съдова и кардиохирургия.

Регистрираните участници са от повече от 40 страни от целия свят. Сред лекторите са и 25 от най-изтъкнатите международни хирурзи от трите спецалности.
Експерти: НЗОК би трябвало да заплаща повече за медикаменти за сърдечно-съдови болести Сега 2/3 от цената е за сметка на пациентите
Сред необятния кръг тематики, които ще преглеждат участниците в международния конгрес, са новите технологии и нововъведенията в региона на кардиохирургията, незабавната коронарна хирургия, гръдната и торакоскопската хирургии, неонаталната кардиохирургия, съдовата хирургия, и др.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР