Българското поделение на шведската верига за обзавеждане на дома ИКЕА

...
Българското поделение на шведската верига за обзавеждане на дома ИКЕА
Коментари Харесай

"ИКЕА България" отчита ръст на продажбите с 11%

Българското отделение на шведската верига за обзавеждане на дома ИКЕА (IKEA) регистрира 11% растеж на продажбите през последната година до 103 млн. лева Това заяви новият шеф на компанията в България Никос Ифантидис, който поема бизнеса в страната след 16 години работа за марката на гръцкия пазар.

Посетителите на софийския магазин, центровете за поръчки във Варна и Бургас и онлайн платформата са с 14% повече - общо 2.8 млн. души, а купувачите нарастват с 13 на 100 до 1.1 млн. през последната година.

Общо 83% от клиентите са изказали задоволство от метода на обслужване, което е с 2 на 100 повече, в сравнение с година по-рано, заяви Ифантидис при представянето на новия азбучник на ИКЕА. За шестте години, откогато е отворен първият магазин на веригата в България, до момента тя регистрира 13 млн. гости.

Ифантидис не изключи вероятността да бъде открит нов обект на компанията като сподели, че се оглеждат опциите на Пловдив и Стара Загора, само че направи ангажимента, че всичко зависи от пазарната обстановка, която на този стадий оцени като удобна.

Играчка, измислена от българско дете, ще бъде пусната в продажба през ноември, стана известно при представянето. Това е дакелът Мури, нарисуван от 10-годишната Мира от София, взела участие във " Вълшебния конкурс за деца и техните фантастични другари " на ИКЕА. Приходите от продажбите ще се насочват към щедрост.

Предстои стартирането в международен мащаб на нова серия мебели, чието произвеждане е предоставено напълно на български производители, оповестиха от компанията без да дават повече детайлности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР