Българското общество очаква активна законодателна дейност от страна на 49-ото

...
Българското общество очаква активна законодателна дейност от страна на 49-ото
Коментари Харесай

Румен Радев: Парламентът трябва да гарантира приемането ни в Шенген още тази година

„ Българското общество чака дейна законодателна активност от страна на 49-ото Народно заседание. То би трябвало да подсигурява, както плануваните за страната ни средства по Плана за възобновяване и резистентност, по този начин и присъединението на България към Шенген още тази година. “

Това съобщи президентът Румен Радев , представен от „ NOVA “. Днес той се срещна с члена на Европейската счете палата Илиана Иванова, като двамата разискаха констатациите от Годишния отчет на институцията, както и работата на страната ни със средствата от европейските фондове .

От отчета излиза наяве, че през последните години страната ни се утвърждава като благонадежден и правилен сътрудник и даже е дадена за образец за положително съдействие сред одитните и ръководещите органи.

Румен Радев от своя страна открои напъните на служебното държавно управление за повишение на информираността на дребните и междинни предприятия и улеснение на техния достъп до средствата от европейските фондове. Вече се регистрира и значителен растеж в заявките за достъп до европейско финансиране по другите стратегии.

Президентът напомни още, че са подхванати дейности за основаване на индустриална зона край Доброславци . По думите му към нея има деклариран интерес от стратегически вложител в бранша на автомобилостроенето , което може да промени интернационалния образ на България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР