Българското общество иска стабилност и разбира необходимостта от правителство, но

...
Българското общество иска стабилност и разбира необходимостта от правителство, но
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Обществото още няма яснота какво събира двете основни формации

" Българското общество желае непоклатимост и схваща нуждата от държавно управление, само че това не значи, че то ще откри елементарно оправдания за неговото битие. Обществото продължава да няма изясненост какво събира двете съществени обединения макар техните поръчки. "

Това мнение изрази политологът Христо Панчугов по БНР.

Всичко може да се счупи, предизвести той, само че разказа разпадащите се институции в страната като задоволителна причина да има ръководство. Големият проблем обаче съгласно него е в политиката, която от години се е трансформирала в изчерпано от наличие място. По думите му " диалогът е за знаците, за конфликта, за имиджа ".

Радикализацията се случва поради отсъствието на политическа поръчка от отсрещната страна - разпадащо се политическо пространство на нормалността, в която се намества " Възраждане ", счита политологът.

" Колкото повече пространство му бъде оставено, толкоз повече място ще заеме. Единственото, което може да спре този напредък, е история на политическия триумф. "

Ако участниците в ръководството съумеят задоволително бързо да реализират политически триумфи, то евентуално може да бъде доста стабилно и да продължи задоволително дълго, с цел да се излезе от обстановката на радикализация, посочи Христо Панчугов.

" Ако в противен случай обаче - то стане пленник на политически шантаж, на изнудване от страната на едната или другата политическа групировка, на неизясненост какво се прави и за какво, тогава шансът да си отиде след локалните избори наподобява доста висок. "

Правителството няма да има комфорта на постоянното болшинство, въпреки това има големи публични упования, а от трета страна - би трябвало да създаде бързи триумфи, с цел да може освен да изясни своето битие, само че и да спре разпада на българските публични връзки, водени от " Възраждане " в този миг, уточни Панчугов.

На първо място отговорността ще понесе министър председателят, тъй като ще би трябвало непрекъснато да договаря комплицирани болшинства, да изяснява известни и непопулярни решения и той ще е " първият, който ще отнесе наказването на българските жители, в случай че се провали това ".

" И, несъмнено, по-късно тази отговорност ще се понесе от политическите партии, без значение дали си мислят, че могат да се скрият зад непартийни лица. На последващи избори поддръжката ще спадне фрапантно, в случай че не бъде обяснено задоволително ясно за какво се е правело това, което се прави сега. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР