Българското общество е разделено на две - половината българи не

...
Българското общество е разделено на две - половината българи не
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Трябва да се намери решение, което да кара българските граждани да бъдат сигурни в изборния процес

Българското общество е разграничено на две - половината българи не имат вяра на машините, другата половина не имат вяра на бюлетините. Целта не може да е едната група да надвие другата. Ние в никакъв случай не сме предложили и коментирали отпадане на машините. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в студиото на Българска национална телевизия.
 
" Голяма част от българското общество има подозрения, свързани с машините. Има хора - дали са цифрово необразовани, дали са по-възрастни, които се тормозят и не желаят никой да им се подиграва ".
 
Според Томислав Дончев би трябвало да се откри решение, което да кара българските жители да бъдат сигурни в изборния развой. " Няма безспорна изборна технология. Чрез взаимните престрелки ние еднообразно ерозираме доверието и в машините, и в хартията ", сподели още заместник-председателят на ГЕРБ.
 
Според него брифингите и конференциите са сложни форми за другарство сред политическите групи. " Когато падне малко градусът на страстите, диалог е вероятен ", твърди депутатът от ГЕРБ.
 
Плаващите болшинства, които се образуваха към изборът на ръководител на Народно събрание, решението за покупката на новите 8 изтребителя Ф-16 и решението за даване военна помощ на Украйна, по думите на Дончев, не е невероятно да показват бъдещо болшинство на кабинета.
 
Според него България има евроатлантическо болшинство, само че то е мощно разединено. Депутатът твърди, че все още не е ясно дали е допустимо друго болшинство, само че напъните няма да престанат.
 
" Партиите се държат свенливо, равнищата на политически нарцисизъм още са високи. България няма потребност от държавно управление основано на аритметично болшинство в Народното събрание. Учудвам, се тъй като с една огромна част от политическите сили имаме една огромна доза съвпадения на задачите и целите, а в това време имаме поръчка - с този в никакъв случай ", изясни Дончев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР